Dragnea se simte din nou persecutat de DNA. Ameninţă cu plângere penală
alte articole
Nu demult, Ana Maria Pătru, fosta şefă a AEP trimisă în judecată pentru luare de mită, a susţinut că procurorii DNA i-ar fi cerut să facă denunţuri împotriva liderului PSD - lucru pe care, de altfel, l-ar fi şi făcut. Acum Dragnea anunţă că ia în serios oportunitatea de a face plângere penală dacă niciun procuror nu se va sesiza după declaraţiile fostei şefe AEP.
”Aceste ciorbe reîncălzite, am nişte semne de întrebare. Deocamdată nu m-a chemat nimeni la DNA, dar mă aştept. Doamna Pătru a vorbit despre ameninţări şi şantaj ca să spună ceva de mine. Aşa se fac anchetele în România? E o practică sau e ceva izolat? Dacă nu se sesizează, o să fac o plângere. Câţi or fi fost şantajaţi? E o practică care trebuie să înceteze. Dacă nu se autosesizează nimeni pentru că e neimportantă faţă de alte grozăvii, voi face plângere”, a declarat luni Liviu Dragnea, preluat de Mediafax.
Întrebat împotriva cui va fi formulată plângerea, liderul PSD a spus: ”împotriva procurorului, nu ştiu”, susţinând că trebuie să vorbească cu avocatul său.
Amintim că, în urmă cu ceva timp, şi fostul şef al Serviciului Pază şi Protecţie (SPP), Dumitru Iliescu, personaj care la rândul său are probleme cu DNA, i-a sărit în ajutor lui Liviu Dragnea, încercând să acrediteze ideea că acesta ar fi vânat.
Astfel, Iliescu a susţinut că, în 2009, Dragnea, la vremea respectivă ministru de Interne, ar fi fost chemat de Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, acesta cerându-i să numească nişte oameni de-ai lui în funcţii cheie. Deşi Dragnea acceptase, conducerea SRI de atunci a solicitat unor procurori DNA să-i redeschidă acestuia două dosare penale.
"Ce i se întâmplă acum Domnului Dragnea nu este deloc întâmplător. Şi domnia sa ca şi ceilalţi lideri importanţi ai PSD, de la nivel central sau local, au fost permanent ţinte ale serviciilor secrete, care au acţionat şi acţionează după un plan bine elaborat. Vă întrebaţi desigur ce l-a determinat pe domnul Dragnea să se retragă din funcţia de ministru de interne, după 10 zile de la preluarea acestui potofoliu. Înainte de a-l numi, domnul Băsescu l-a chemat la Cotroceni unde i-a pus câteva condiţii, printre care şi numirea unor persoane, agreate de el, în conducerea MAI. Deşi Domnul Dragnea a acceptat iniţial condiţiile, conducerea SRI, pentru mai multă siguranţă, a dispus, unor procurori din DNA, să-i redeschidă acestuia două dosare penale, cu fapte de corupţie, care fuseseră soluţionate anterior cu NUP", a scris, pe pagina sa de Facebook, Dumitru Iliescu.
Iliescu mai susţine că la vremea respectivă i-a spus lui Dragnea că are două variante, fie să rămână la conducerea MAI şi să execute dispoziţiile lui Traian Băsescu, fie să se retragă şi să revină la conducerea Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea optând pentru varianta 2.
Reamintim că Dumitru Mitică Iliescu, fostul şef al SPP din epoca Iliescu, a fost acuzat în 2014 de DNA că i-ar fi dat ilegal informaţii lui Viorel Hrebenciuc despre mandatele de ascultare, au declarat pentru hotnews.ro surse judiciare. Iliescu, un personaj extrem de influent graţie accesului la dosarele politicienilor din anii '90, a fost protectorul fostului senator PSD Cătălin Voicu, el însuşi condamnat la închisoare după ce a creat o uriaşă structură de corupţie în justiţia română, relatează sursa citată.