Dragnea dă indicaţii: Tudose să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF!

Premierul Mihai Tudose trebuie să analizeze activitatea ANAF atât în ceea ce priveşte colectarea, cât şi relaţia pe care trebuie să o aibă instituţia cu agenţii economici, a solicitat preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Premierul Mihai Tudose a fost invitat, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare, să analizeze "foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF", a declarat luni, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF şi m-a asigurat şi pe mine, şi pe colegii din coaliţie că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare. L-am rugat, nu am vrut să intru în detalii, doar să facă o analiză foarte serioasă a activităţii ANAF şi să ia măsurile de cuviinţă. România nu stă rău, România trebuie să stea mult mai bine.

Unul din motivele principale pentru care Guvernul celălalt a fost schimbat au fost o serie de întârzieri cu efecte în demararea unor investiţii publice aşteptate şi foarte necesare. Şi al doilea - o creştere a gradului de colectare şi o luptă serioasă cu evaziunea fiscală. Cred că astea trebuie să fie principalele ţinte ale ANAF şi, implicit, ale Direcţiei de Antifraudă", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că premierul s-a angajat că în câteva zile va face această analiză şi, mai mult, i-a dat mână liberă "să ia orice măsură crede de cuviinţă pentru a îmbunătăţi activitatea ANAF".

Întrebat dacă este mulţumit de activitatea şefului ANAF, Dragnea a precizat că nu e "foarte fericit", însă nu doreşte să spună ce părere are despre un membru al Guvernului sau despre un şef de instituţie.

"Dar faptul că i-am cerut premierului să facă această analiză... probabil că nu sunt foarte-foarte fericit", a adăugat preşedintele PSD.