Recuperarea prejudiciilor. Raluca Prună acuză ANAF de "amputarea procesului penal"

ANAF recuperează doar o mică parte din prejudiciile provenite din infracţiuni, în ciuda faptului că există hotărâri definitive în acest sens. Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, nu este deloc mulţumită de situaţie.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

ANAF nu îşi face treaba şi recuperează o mică parte din prejudiciile stabilite prin hotărâri judecătoreşti fapt care, în opinia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, echivalează cu "o amputare a procesului penal".

"Cade în sarcina ANAF, şi anume a unei structuri specializate din cadrul ANAF, să recupereze prejudiciile aşa încât responsabilitatea este acolo şi numai acolo. Am văzut statistici care nu sunt deloc îmbucurătoare, în sensul că avem hotărâri judecătoreşti care printre altele decid şi asupra recuperării unor prejudicii şi fapt este că suntem la un procent foarte mic.

Cred că este sub 10 % recuperarea prejudiciilor - aşa cum sunt ele decise de către un magistrat, instanţă, independenţi, iar acest lucru este finalmente, îndrăznesc să spun chiar, o amputare a procesului penal pentru că şi recuperarea prejudiciului face o parte din finalitatea procesului penal", a declarat, la postul B1 TV, Raluca Prună.

În opinia noului ministru al Justiţiei, recuperarea prejudiciilor are un efect disuasiv mult mai mare în materia infracţionalităţii 'gulerelor albe'.

"Până la urmă acesta este lucrul cel mai important. Importantă este sigur şi pedeapsa, dar cred că are un efect disuasiv mult mai mare recuperarea prejudiciului, cel puţin în materia infracţionalităţii 'gulerelor albe'.

Nu am niciun fel de ezitare, nu o spun eu, o spun multe studii care s-au scris nu în România dar şi în alte locuri, caracterul cel mai disuasiv îl are recuperarea prejudiciului", a adăugat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne