Vasile Blaga, împotriva reducerii pragului electoral

Exponent al unuia dintre cele două partide care domină scena politică, Vasile Blaga s-a declarat împotriva scăderii pragului electoral.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, că nu este de acord cu scăderea pragului electoral, măsură care ar permite accesul partidelor mici pe scena politică, actualmente dominată de PSD şi PNL, relatează hotnews.
Declaraţia lui Blaga a fost făcută în contextul în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a susţinut că pragul electoral trebuie scăzut.
"Nu este serioasă adoptarea unei legislaţii privind partidele mici, dacă în realitate acestea nu au acces în viaţa politică. Sunt de acord, şi ca ministru şi ca cetăţean, că aşa cum stau lucrurile acum este matematic imposibil pentru orice fel de partid mic sau coaliţie, s-a vorbit aici de coaliţii, să acceadă în viaţa politică, cel puţin în alegerile locale. Sunt de acord că pragul electoral trebuie scăzut", a declarat Raluca Prună, în cadrul unei dezbateri cu reprezentanţi ai societăţii civile, potrivit Adevărul.

Întrebat dacă ar fi de acord cu scăderea pragului electoral , Blaga a răspuns: "Nu sunt de acord. Cât să fie, minus 3%?"

În ceea ce o priveşte pe Alina Gorghiu, celălalt copreşedinte al PNL, a răspuns că ministrul Justiţiei ar trebui să discute pe această temă cu premierul Cioloş.

Reamintim în context că scăderea pragului electoral este - alături de alegeri locale în două tururi de scrutin - una dintre principalele cereri formulate de societatea civilă, în vederea deschiderii scenei politice şi pentru formaţiuni noi.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne