Dragnea: Mitingul PNL, o formă de presiune sau un joc de imagine. Mulţi liberali sunt supăraţi pe conducere

Mulţi liberali sunt supăraţi pe conducerea PNL pentru că i-a aruncat într-o aventură din care nu au ce câştiga, susţine şeful interimar al social-democraţilor Liviu Dragnea.
Andrei Pricopie
28.09.2015

alte articole

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
28.09.2015

Mitingul organizat de liberali în ziua moţiunii de cenzură, la care sunt aşteptaţi 15.000 de oameni, are ca scop să pună presiune sau poate că e un joc de imagine, a declarat luni preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a subliniat că nu are ce să discute cu opoziţia atât timp cât nu vine cu o propunere serioasă.

"Ei spun, or nu poţi apăsa butonul de pauză când vine vorba de funcţionarea României. Nu voi răspunde la scandal cu scandal, nu voi răspunde decât cu simple constatări. Am constatat şi limbajul dumneaei şi al veşnicului prim-ministru Predoiu. Foarte multă educaţie, pregătire politică, europenism, adică un limbaj care face cinste unor lideri de partid într-o ţară europeană. E un gest pe care nu ştiu cum să-l calific (gestul liberalilor de a chema oamenii la miting - n.r.). Lucrurile se discută aici în Parlament. În loc să participe la o discuţie aşezată despre stabilitatea României, despre dezvoltarea pe termen lung, ei cheamă lumea în stradă.

Oamenii nu au nevoie de scandal şi de incitare, ci de stabilitate pentru a duce o viaţă mai bună. Un miting poate să pună presiune. Eu cred că acesta este şi scopul lor sau poate e un joc de imagine. Mulţi de la ei au vorbit cu mulţi de la noi şi au spus că este vorba despre o acţiune nepregătită şi mulţi sunt supăraţi pe conducerea PNL pentru că i-a aruncat într-o aventură din care nu au ce câştiga. Eu nu am discutat cu liderii din opoziţie. M-am adresat lor doar public şi am primit răspunsuri foarte frumoase din partea lor la invitaţia la dialog. Dacă nu au făcut nicio propunere, noi nu avem ce discuta", a declarat Liviu Dragnea, citat de b1.ro.

Înainte de dezbaterea de marţi a moţiunii de cenzură în Parlament, liberalii vor să scoată în stradă nu mai puţin de 15.000 de oameni pentru a protesta împotriva guvernului Ponta.

"Ieşim în stradă, în număr mare, să ne facem auzit mesajul de solidaritate cu România. Prim-ministrul trimis în judecată alege să sacrifice reputaţia României ca să-şi prelungească şederea la Palatul Victoria. Noi alegem România! Marţi, de la ora 9.30, în Parcul Izvor, le cerem partidelor din Parlament să-şi reprezinte alegătorii, nu propriile interese politice.

Va fi un miting pentru demnitate, pentru o Românie europeană, pentru normalitatea pe care Victor Ponta şi complicii lui politici ne-au furat-o. Vă aşteptăm alături de noi!", a scris luni, pe Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor