Legea "defăimării sociale". Deputat PNL: Dragnea înfiinţează miliţia gândurilor şi pune cătuşe conştiinţei

Deputatul PNL Daniel Gheorghe susţine că Dragnea pune la cale un sistem prin care libertatea de opinie să fie supusă cenzurii, fapt fără precedent în cei 25 de ani de la căderea regimului comunist.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Ceea ce părea a fi doar un scenariu îndepărtat, respectiv incriminarea prin lege a persoanelor "vinovate" de delicte de opinie, regăsim în proiectul de lege absolut antidemocratic asumat de Liviu Dragnea, a acuzat duminică, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Daniel Gheorghe, făcând referire la aşa-numita lege a "defăimării sociale."

"Probabil, după ce a rezolvat toate problemele judeţului Teleorman şi apoi ale României, domnul Dragnea se erijează într-un gardian insolit al "corectitudinii politice". Sunt oameni care trăiesc în afara legii şi oameni care trăiesc în afara realităţii. Liviu Dragnea demonstrează că face parte din ambele categorii. Pentru un om care a demisionat de la conducerea unui minister după ce instanţa l-a găsit vinovat de fapte penale şi l-a condamnat, Liviu Dragnea vorbeşte prea mult despre conştiinţă.

Despre conştiinţa altora, mai exact, a căror libertate se grăbeşte s-o îngrădească, inventând infracţiuni. Mai nou, domnul Dragnea organizează miliţia gândurilor şi pune la cale un sistem prin care libertatea de opinie să fie supusă cenzurii, fapt fără precedent în cei 25 de ani de la căderea regimului totalitar comunist", a declarat deputatul.

Daniel Gheorghe susţine că, la adăpostul corectitudinii politice, emanaţie alături de relativismul moral şi social, a marxism-leninismului "soft" elaborat de utopiştii din jurul şcolii de la Frankfurt, Liviu Dragnea a stabilit că grupurile sociale, comunităţile etnice sau religioase nu mai pot fi analizate obiectiv.

"Practic ni se cere să învăţăm a minţi frumos şi a ne cenzura gândurile şi ideile precum se întâmpla în totalitarism. Avem, cred, de-a face cu una dintre cele mai perfide şi liberticide forme de manifestare a deconstructivismului postmodern şi a revoluţiei culturale de expresie "flower-power", mai precis culpabilizarea discursului critic sub pretextul pretinsului "discurs al urii". Sigur, preşedintele provizoriu al PSD susţine, formal, că incriminează defăimarea, dar uită că instigarea la ură etnică ori religioasă şi discriminarea pe orice criteriu sunt deja interzise prin lege. Aşa că, ne întrebăm, ce legiferează, de fapt, domnul Dragnea? Rostirea adevărului?", întreabă liberalul.

În opinia deputatului, adevărul nu poate fi înlănţuit ori pus la index pentru a nu "deranja". "Este în măsură domnul Dragnea să reglementeze ceea ce se poate spune şi ceea nu? Un adevăr dureros poate afecta imaginea unei comunităţi, bineînţeles. Sunt momente triste – tragice, chiar! – în care o comunitate a procedat greşit, iar adevărul istoric nu poate fi ignorat. Ne interzice domnul Dragnea să-l mai rostim? Se pare că da."

"Eu mă tem însă de ceva cu mult mai grav, mai precis de faptul că se doreşte eliminarea din spaţiul public a oricărui discurs cu caracter identitar, naţional, moralizator, tradiţional ori pur si simplu natural, iar în fază finală se urmăreşte transformarea spaţiului public într-un mediu aseptic în care libertatea expresiei este eliminată şi înlocuită cu locurile comune şi goale de sens ale noii limbi de lemn. Aş fi tare curios cine i-a sugerat domnului Dragnea elaborarea acestui proiect de lege abuziv, neconstituţional de la cap la coadă şi cu o puternică amprentă de reglementare ideologică. Libertatea de conştiinţă şi libertatea de expresie sunt valori fundamentale ale societăţii româneşti câştigate prin sacrificiul de sânge al eroilor din Decembrie 1989", a subliniat Daniel Gheorghe.

Deputatul este curios să afle "pe cine încearcă să protejeze, domnul Dragnea, prin acest nonsens legislativ care pare să fie conceput spre a steriliza total societatea românească."

"Ar putea exista, cumva, vreo legătură între acest proiect aşa zis "antidefăimare" care pune în mod brutal botniţă minţii creative a românului, şi geopolitica asiatică a guvernului social-democrat ori iniţiativa PSD de a realiza un cadru legal mai permisiv acordării de azil în România cetăţenilor din ţări non-europene? Să înţelegem, oare, că PSD-ul se pregăteşte de un scenariu al imigraţiei în masă spre România şi vrea să se asigure că mai întâi îi poate reduce la tăcere pe români spre a-i ţine sub control? Demnitatea umană şi democraţia sunt de neconceput în absenţa unei reale libertăţi de gândire şi expresie", a mai declarat Daniel Gheorghe.

Pentru a afla mai multe despre proiectul de lege iniţiat de şeful PSD vă recomandăm să citiţi Proiect de lege marca Liviu Dragnea. "Defăimarea socială" s-ar putea sancţiona cu amenzi de până la 60.000 de lei