Două atentate cu bombă în Cairo: şase victime în rândul poliţiei

Ciocniri între susţinătorii fostului preşedinte Mohamed Morsi şi forţele de securitate egiptene, 20 dec 2013, Cairo. Atacurile asupra forţelor de securitate şi poliţiei au crescut din luna iulie, de când armata l-a îndepărtat pe preşedintele islamist, Mohammed Morsi. (KHALED KAMEL / AFP / Getty Images)
P. P.
07.02.2014

Şase ofiţeri de poliţie au fost răniţi în urma a două atentate cu bombă, desfăşurate vineri în Cairo, conform ministerului Sănătăţii din Egipt, notează BBC.

Exploziile au avut loc în jurul orelor 9:45, la aproximativ 2 minute distanţă între ele, în piaţa Giza a capitalei egiptene. Atentatele cu bombă au avut ca ţintă maşinile de poliţie ce erau staţionate în apropierea unui pod, conform rapoartelor media.

Grupurile armate din Egipt şi-au intensificat atacurile odată cu înlăturarea de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi de către armată în luna iulie a anului trecut.

Piaţa Giza, locul atentatelor, este utilizată frecvent în marşurile protestatarilor anti-guvernamentali. În urma atentatelor, rapoartele presei au anunţat că vor avea loc mai multe proteste anti-militare.

Guvernul din Egipt a catalogat Frăţia Musulmană ca fiind o grupare teroristă şi a scos-o în afara legii. Aceştia au acuzat mişcarea că susţine atacurile împotriva poliţiei şi a armatei – acuzaţie pe care Frăţia a negat-o vehement.

De la înlăturarea lui Morsi, peste 1.000 de persoane au fost omorâte iar ar alte câteva mii de membrii ai Frăţiei Musulmane, din locul de naştere a fostului preşedinte, au fost reţinuţi în urma unui raid a autorităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor