Dosarul Voicu-Păun, undă verde de la Comisia Juridică

Primul pas spre ridicarea imunităţii deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun - urmăriţi penal în cel mai recent dosar de corupţie deschis de procurorii DNA - este avizul Comisiei Juridice.
Mădălin Voicu
Mădălin Voicu (Epoch Times România)

UPDATE. Comisia Juridică a dat aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cum poziţia deputaţilor jurişti este una consultativă, decizia finală va fi luată în plenul Camerei Deputaţilor.

* * *

Comisia Juridică a Camerei se reuneşte luni pentru a da aviz în cazul cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun în acelaşi dosar în care sunt urmăriţi penal şi preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, vicepreşedintele instituţiei Mihai Gogancea-Vătăşoiu, precum şi soţia lui Voicu, Carmen.

Nicolae Păun, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de:

- folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene;

- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene;

- deturnare de fonduri;

- spălare a banilor;

- efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite;

- cumpărare de influenţă;

- influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

Mădălin Voicu este suspectat, la rândul său, de comiterea infracţiunilor de:

- trafic de influenţă;

- fals în declaraţii;

- spălare a banilor, toate în formă continuată.

Pentru a afla care sunt acuzaţiile care îi vizează pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun intraţi aici. Detalii despre şeful Fiscului aici.