Cartianu, despre eliberarea lui Voicu: „Criminalul se întoarce la locul faptei chiar şi după 26 de ani!”

Voinea, procurorul "trimis să închidă gura Ceauşeştilor" şi Voicu, omul pus de Iliescu "să ţină sub teroare Parchetul", au lucrat mână în mână, „aşa se explică de ce criminalii din 22-31 decembrie 1989 n-au fost judecaţi niciodată”, susţine Cartianu.
Senatorul Cătălin Voicu.
Senatorul Cătălin Voicu. (www.Wikipedia.org)

Autor al cărţii "Sfârşitul Ceauşeştilor", jurnalistul Grigore Cartianu prezintă într-o lumină nouă, printr-o postare pe Facebook, semnificaţia relaţiei între recent eliberatul Cătălin Voicu şi Dan Voinea, procurorul care a "instrumentat" mascarada de proces al soţilor Ceauşescu.

Potrivit lui Cartianu, relaţia dintre Voinea şi Voicu, căruia procurorul i-a girat câteva dintre cărţile ce i-au adus eliberarea înainte de termen, este foarte veche şi, din analiza ei, reiese limpede de ce crimele Revoluţiei nu au fost încă pedepsite.

Redăm postarea jurnalistului

"Târgovişte, 25 decembrie 1989: maiorul Dan Voinea joacă rolul de procuror în mascarada judiciară numită "Procesul Ceauşeştilor". Regia procesului de tip bolşevic este scrisă în URSS şi aplicată de oamenii Moscovei la Bucureşti: Ion Iliescu, Silviu Brucan, Nicolae Militaru etc. Printre aghiotanţii lui Ion Iliescu în diversiunile sângeroase de la Bucureşti: lt.-maj. Cătălin Voicu, trimis de conducerea CFSN să vegheze, sub ameninţarea pistolului-mitralieră, că procurorii de la Parchetul General "stau în banca lor" şi nu se apucă să investigheze crimele Revoluţiei.

* Târgovişte, 12 februarie 2016: Tribunalul Dâmboviţa decide eliberarea condiţionată a generalului Cătălin Voicu. Printre "argumentele" puşcăriaşului: cele patru cărţi girate de conf. univ. Dan Voinea, procurorul din procesul Ceauşeştilor, din 1989!

Explicaţia lui Dan Voinea, în "România liberă": "Eu pe Cătălin Voicu îl ştiu de mult, de când era militar. A fost pe lângă noi la Revoluţie, a fost la cabinetul procurorului general".

Aha... deci se şi cunoşteau în decembrie 1989! Erau tovarăşi de atunci, în echipa pro-sovietică a lui Ion Iliescu! Omul Moscovei i-a trimis pe amândoi în misiuni extrem de importante: pe Dan Voinea să le închidă gura Ceauşeştilor, iar pe Cătălin Voicu să ţină sub teroare Parchetul General.

Acum se explică totul! Inclusiv faptul că Ion Iliescu n-a fost judecat niciodată pentru crimele patronate de el la Revoluţie. Regia, sută la sută sovietică, a fost diabolică.

Recomandăm şi: Revoluţia cea de toate zilele. "Cea mai mare mângâiere a sufletului meu ar fi să-l văd pe Iliescu la închisoare!" [video]

1. Pe 24 decembrie 1989, Ion Iliescu şi complicii săi din CFSN au decis că Nicolae şi Elena Ceauşescu vor fi judecaţi sumar şi executaţi a doua zi, la Târgovişte. Pentru această misiune criminală, au ales oameni de încredere. Printre ei: maiorul magistrat Dan Voinea, desemnat să joace rolul de procuror în mascarada din ziua de Crăciun.

2. În acele zile de foc, când peste 4.000 de români (morţi şi răniţi) erau atinşi de gloanţele diversiunii sovietice, locotenentul-major Cătălin Voicu a fost trimis de Ion Iliescu să ţină sub control, sub ameninţarea armei, procurorii de la Parchetul General.

3. În lunga domnie a lui Ion Iliescu (1989-1996, 2000-2004), Cătălin Voicu a avut o ascensiune fulminantă, devenind general, senator şi consilier la Cotroceni. Din aceste poziţii, a vegheat ca ororile din decembrie 1989 să nu fie anchetate şi judecate.

4. Când Ion Iliescu a pierdut puterea (1996-2000, dar şi după 2004), misiunea de protejare a sa şi a celorlalţi criminali de la Revoluţie a fost preluată de Dan Voinea, avansat şi el la gradul de general.
Pe baza declaraţiilor sale anti-Iliescu ("are mâinile pătate de sânge, e criminal, îl arestez"), Dan Voinea a fost numit la conducerea Parchetului Militar. S-a făcut că anchetează crimele din 1989, cu mare tam-tam, cu reporterii după el, dând interviuri războinice în stânga şi-n dreapta. A strâns probe, a luat mărturii, dar n-a finalizat nimic. Mai mult, a încălcat toate procedurile posibile, asigurându-se că dosarul va fi invalidat de procurorul general sau de instanţă.

5. Ion Iliescu şi complicii săi au stat liniştiţi în toţi aceşti ani, amuzându-se de teatrul ieftin jucat de omul lor de încredere din fruntea Parchetului Militar.

6. În 2015, când unul dintre oamenii-cheie ai lui Ion Iliescu (Cătălin Voicu) se află în dificultate, un altul (Dan Voinea) îi sare în ajutor, girându-i "lucrările ştiinţifice" de puşcăriaş periculos. Complicii din decembrie 1989 ies la lumină, chiar dacă aparent au jucat în tabere opuse.

De fapt, Ion Iliescu a controlat jocul tot timpul. Şi a stat liniştit tot timpul. Iar Dan Voinea ne-a păcălit tot timpul. În realitate, el a lucrat mereu - ca şi Cătălin Voicu - pentru Ion Iliescu.

Aşa se explică de ce criminalii din 22-31 decembrie 1989 n-au fost judecaţi niciodată. Dimpotrivă, au fost avansaţi, premiaţi, onoraţi cu demnităţi şi cu averi colosale.", scrie Cartianu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne