Ghinea: Pentru ca Ghiţă&Co să facă bani să îşi ţină în viaţă televiziunile, se ajunge să incapacitezi statul

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, are multe să-i reproşeze deputatului Sebastian Ghiţă, pe care, de altfel, l-a şi reclamat recent la DNA.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Pentru ca deputatul Sebastian Ghiţă şi alte două-trei firme de IT să facă bani şi să îşi ţină în viaţă televiziunile, se ajunge să incapacitezi statul şi milioane de oameni au de suferit, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, într-un interviu acordat publicaţiei Republica.

"Văd cum instituţiile sunt incapabile să performeze task-uri simple pentru că sistemele informatice sunt aşa cum sunt. Şi revin la obsesia mea, noi trăim în 2016, statul român trăieşte în urmă cu 20 de ani. (...) Suntem în incapacitatea de a calibra intervenţiile de politici publice, pentru că s-a creat acest sistem, în care se inventează nevoi, se plătesc preţuri prea mari pentru nimic şi se semnează pentru primirea unor sisteme nefuncţionale. Nu este vorba despre corupţia clasică în care se face un şperţ la o achiziţie publică", s-a plâns ministrul.

Cristian Ghinea acuză că avem de-a face cu un "sistem pervers" din care statul este incapacitat. "Pentru ca domnul Ghiţă şi alte două-trei firme de IT să facă bani şi să îşi ţină în viaţă televiziunile, se ajunge să incapacitezi statul şi milioane de oameni au de suferit şi noi nu vorbim despre asta."

"Este absolut inacceptabil să vezi sistemele IT care sunt varză şi guvernarea modernă nu este posibilă fără informaţii de detaliu. Pentru că altfel suntem ca în 1992, facem intervenţii sociale şi intervenţii educaţionale şi intervenţii de politici publice tot cu pixul, cum făcea şi Ceauşescu. Şi de ce? Pentru că nişte ticăloşi au acaparat acest sector şi a devenit acest sector uriaş de informatizare rentă pentru nişte politicieni. De asta nu mi se pare acceptabil să tac pe acest subiect. Şi să ştiţi că scandalul pe care îl fac eu are efecte", a subliniat Cristian Ghinea.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne