Donald Trump obţine o victorie majoră în Indiana

Donald Trump a obţinut o victorie majoră în alegerile primare republicane din Indiana, marţi, ceea ce îl apropie şi mai mult de nominalizarea dinn partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale.
Miliardarul american Donald Trump.
Miliardarul american Donald Trump. (Captură Foto)

Donald Trump a obţinut o victorie importantă în Indiana, dând astfel o lovitură zdrobitoare senatorului Ted Cruz şi altor republicani ce sperau să-l oprească.

Cruz şi-a legat speranţele de Indiana, care părea să-i ofere una dintre cele mai mari şanse de a-i lua lui Trump cei 57 de delegaţi necesari pentru a-şi asigura nominalizarea înainte de convenţia partidului ce va avea loc în luna iulie.

Posturile americane de televiziune l-au declarat învingător în faţa senatorului Ted Cruz imediat după închiderea secţiilor de votare din acest stat. Potrivit rezultatelor parţiale, Donald Trump a obţinut peste 50% din voturi iar Ted Cruz 33%.

Este a şaptea victorie consecutivă pentru miliardarul pe care nimic nu pare să îl poată opri, în pofida mobilizării unei părţi a conducerii republicanilor. Victoria lui din Indiana l-a adus într-o poziţie dominantă pentru a câştiga nominalizarea la 7 iunie. Cu toate că nu a ajuns încă la majoritatea de 1.237 de delegaţi pentru a obţine învestitura republicană, probabilitatea unei victorii generale până la ultimele primare de la 7 iunie a crescut considerabil.

Trump, un magnat imobiliar transformat în celebritate de televiziune, nu a fost înregistrat ca republican până în aprilie 2012. El a dat de mii de dolari democraţilor, probabil inclusiv adversarului său de acum din alegerile prezidenţiale generale, Hilary Clinton. Şi, la diferite momente ale vieţii sale, el a avut poziţii antitetice doctrinei republicane în aproape fiecare punct major, inclusiv avortul, taxele şi controlul armelor.

Dar, nimic din toate acestea nu l-au oprit să câştige aproape în faţa oricărui alt republican aflat în cursa pentru nominalizare. Cu capacitatea sa de a vorbi direct despre nemulţumirile alegătorilor precum şi folosirea perspicace a celebrităţii lui, el a devansat sistematic politicienii veterani din panelul candidaţilor republicani pe care mulţi din partid l-au salutat ca pe cel mai puternic din ultimele trei decenii. Şi a făcut acest lucru în timp ce a cheltuit mai puţini bani decât majoritatea rivalilor săi şi şi-a angajat doar un număr limitat de personal de campanie.

Cu toate ca victoria lui Trump este majoră, aşteptata sa numire, produce o anxietate de necontestat partidului pe care el este gata să-l conducă. Liderii republicani - dintre care doar puţini îi acceptă pe deplin candidatura - îi urmăresc evoluţia cu mare nelinişte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe