Clinton şi Trump, câştigă alegerile primare din New York

Hillary Clinton şi Donald Trump au obţinut victorii convingătoare în alegerile primare din New York. Oficialii de stat au răspuns la mii de plângeri din partea oamenilor care au fost opriţi să meargă la votare.
Candidatul republican Donald Trump la prezidenţialele americane.
Candidatul republican Donald Trump la prezidenţialele americane. (Captură Foto)

Victoriile înregistrate, marţi, în alegerile primare din New York de către republicanul Trump şi democrata Clinton reprezintă o nouă lovitură dată rivalilor lor, care au depus eforturi pentru a-şi îmbunătăţi poziţia în cursa prezidenţială.

După numărarea a 75% dintre voturi, mogulul miliardar din sectorul imobiliar, Donald Trump, a obţinut 60%, învingându-i lejer pe senatorul din Texas Ted Cruz şi guvernatorul din Ohio John Kasich. Astfel, Trump se află în poziţia de a câştiga majoritatea sau chiar toţi cei 95 de delegaţi ai statului.

“Nu prea mai avem o cursă, pe baza a ceea ce văd la televizor”, a declarat Trump susţinătorilor săi prezenţi la o petrecere organizată la Trump Tower în Manhattan. “Suntem tari”, a concluzionat acesta.

Dar calea lui Trump spre nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale nu este încă atât de clară - deoarece el nu este agreat de liderii Partidului Republican şi de delegaţii la convenţia de nominalizare din această vară.

Între timp, Clinton care a reprezentat la un moment dat New York în Senatul SUA, a reuşit să blocheze avântul rivalului Bernie Sanders şi a făcut un pas mare spre obţinerea nominalizării în tabăra democrată. Primele rezultate au arătat că fosta Primă Doamnă a obţinut peste 57% dintre voturi.

“Cursa pentru nominalizare este pe ultima sută de metri şi victoria este la orizont”, a declarat Clinton susţinătorilor ei.

Însă rivalul ei, Bernie Sanders, nu este pregătit să cedeze şi a promis că va lupta până la convenţia Partidului Democrat din luna iulie. “Avem o şansă la victorie. Am făcut cale lungă în ultimele 11 luni şi vom lupta până la sfârşitul procesului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe