Trump şi Clinton marii câştigători în primarele din Maryland, Delaware, Rhode Island, Connecticut şi Pennsylvania

Miliardarul american Donald Trump.
Miliardarul american Donald Trump. (Captură Foto)

“Super Tuesday 3” – o altă etapă esenţială de alegeri primare în cadrul cărora cinci state din nord-estul SUA s-au îndreptat spre urnele de votare – s-au încheiat cu rezultate strânse, unde principalii doi candidaţi din taberele republicană şi democrată i-au umbrit pe oponenţii lor.

Trump, miliardarul din New York care a dominat primele pagini ale ziarelor şi a divizat Partidul Republican, a câştigat în statele Maryland, Delaware, Rhode Island, Connecticut şi Pennsylvania, crescându-şi şansele de a deveni cel mai probabil candidat nominalizat de republicani în cursa prezidenţială.

Democrata Hillary Clinton, în ciuda scandalului privitor la serverul de emailuri care ar fi răsuflat către terţi secrete de stat americane, şi-a consolidat avansul în faţa rivalului Bernie Sanders, chiar dacă acesta a obţinut o victorie în Rhode Island, singurul stat pe care Clinton l-a pierdut marţi.

Discutând cu un public de peste 1.000 de persoane în Pennsylvania, Clinton a cerut alegătorilor să voteze împotriva candidaţilor republicani.

Pe de altă parte Donald Trump a continuat războiul împotriva lui Hilarry Clinton, a cărei credibilitate a suferit lovituri dure din cauza scandalurilor în care a fost tâtâtă în ultima periodă, declarând că fosta primă doamnă a SUA nu este un candidat cinstit, numind-o “Crooked Hillary” (Hilary cea venală) în discursul său.

Înainte de primarele de marţi, Trump a declarat reporterilor că Hillary Clinton, fost secretar de stat american, este luată în serios doar datorită sexului ei. “Sincer, dacă Hillary Clinton ar fi fost un bărbat nu cred că ar fi obţinut 5% dintre voturi”, a susţinut miliardarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe