Dolină atât de adâncă încât nu i se poate vedea fundul - Marea Britanie

P. P.
25.08.2014

alte articole

Dolină de 30m diametru căscată în Durham, Marea Britanie (captură)
P. P.
25.08.2014

O groapă cu o lăţime de 30 de metri şi atât de adâncă încât nu i se poate vedea capătul s-a căscat în comitatul Durham.

Groapa, despre care se crede că este rezultatul excavărilor miniere de la adâncime, se află la numai câţiva zeci de metri distanţă de casa unor fermieri.

Era de trei ori mai mică decât atunci când a fost examinată, la Cowshill, în zona rurală Weardale, de către academicianul Universităţii Durham, Sam Hillyard. De atunci s-a mărit în continuu.

Unul dintre fermieri a descoperit dolina când a ieşit să împuşte iepuri. Pe timpul nopţii, aceasta s-a adâncit mult mai mult dezvăluind un abis. Iar ploile anunţate în perioada următoare ar putea să o mărească chiar mai mult.

Se crede că dolinele sunt create prin eroziunea solului de către apă - în special cele urbane, care pot fi suficient de mari pentru a înghiţi un bloc cu 5 etaje, case, etc. - şi despre care se crede că sunt create prin eroziunea produsă de canalizarea urbană.

Cu toate acestea în ultimii anii a apărut o epidemie de doline, care înghit uneori maşini (chiar în trafic), ba chiar oameni care merg pe stradă (China).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor