Doi parlamentari PSD atacă regionalizarea lui Liviu Dragnea

Doi parlamentari PSD, respectiv Adrian Solomon şi Gabriela Creţu, au făcut unele declaraţii joi în cadrul dezbaterii Regionalizarea şi Problemele Locale, organizată la Vaslui, prin care au atacat proiectul de regionalizare condus de Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României (Epoch Times România)
Roxana Rădulescu
08.08.2013

Doi parlamentari PSD, respectiv Adrian Solomon şi Gabriela Creţu, au făcut unele declaraţii joi în cadrul dezbaterii Regionalizarea şi Problemele Locale, organizată la Vaslui, prin care au atacat proiectul de regionalizare condus de Liviu Dragnea.

Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui, a atacat public procesul de regionalizare gestionat de ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea. "Nu avem studii serioase, nu avem nimic la baza pentru aceste discuţii. Aceste lucruri trebuie gândite altfel. Se fac regiuni pentru oamenii care le vor conduce, nu pentru cetăţeni".

Şi Gabriela Cretu, senator PSD de Valui, a dat de înţeles că nu e de acord cu regionalizarea: "Diferenţa dintre noi şi alte judeţe este că aici se exprimă anumite opinii, chiar şi atunci când sunt în contradicţie cu ale şefilor. În toate judeţele mai sărace opiniile sunt aceleaşi".

Declaraţiile lui Adrian Solomon:

1. Nu avem studii serioase, nu avem nimic la baza pentru aceste discuţii. Aceste lucruri trebuie gândite altfel. Se fac regiuni pentru oamenii care le vor conduce, nu pentru cetăţeni.

2. Eu sunt şi pentru şi impotriva regionalizării. E un sistem care a reuşit in Europa Occidentală, dar lumea vede ca oamenii au ramas fără loc de muncă, ca anumite instituţii nu mai au măcar nişte oficii in orasele mici.

3. Noi plătim asigurări şi taxe şi trebuie să primim adeverinţe acolo unde plătim şi unde lucrăm. Astfel de lucruri sunt inadmisibile. Unirea a fost făcută de sus şi nu de jos şi aşa se va face şi regionalizarea, dar punem la un loc structuri administrative care nu au nicio legătură.

Declaraţii făcute de Gabriela Creţu:

1. Diferenţa dintre noi şi alte judeţe este că aici se exprimă anumite opinii, chiar şi atunci când sunt în contradicţie cu ale şefilor. În toate judeţele mai sărace opiniile sunt aceleaşi. Până la urmă, orice chestiune care implică oamenii este politică, nu doar administrativă.

2. Regionalizarea este o problemă politică. Dacă adânceşte decalajele între judeţe, este o masură de dreapta, dacă le reduce, este o măsură de stânga, iar eu vorbesc în calitate de om de stanga.

3. Există temeri importante şi justificate. S-ar putea să construim soluţii minunate la probleme inexistente. De asemenea, să nu confundam lucrurile. Un pol de creştere nu reprezintă neapărat un pol de dezvoltare. Dezbaterea e bună, ideile le vom folosi, dar importante sunt capacitatea administrativă, volumul şi direcţionarea surselor financiare şi stabilitatea legislativă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor