DNA va ataca hotărârea prin care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat o condamnare pentru abuz în serviciu

Soluţia Curţii de Apel Alba este una izolată, iar abuzul în serviciu nu a fost sub nicio formă dezincriminat de CCR a declarat Laura Codruţa Kovesi.
Loredana Diacu
16.02.2017

alte articole

Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
16.02.2017

DNA va face contestaţie în anulare la decizia prin care Curtea de Apel Alba a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a unui fost secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara, condamnat pentru abuz în serviciu în primăvara anului trecut, a anunţat joi procurorul şef DNA, Laura Codruţa Koveşi, catalogând decizia magistraţilor din Alba drept una izolată.

„Soluţia de la Alba Iulia nu o pot comenta. După apariţia acelei decizii, am analizat motivarea şi am decis să atacăm cu contestaţie în anulare. Este o decizie izolată. În cursul anului trecut, au fost mai multe soluţii de condamnare pe infracţiunea de abuz în serviciu”, a declarat Kovesi, citată de Realitatea TV.

În contextul în care unele posturi TV şi publicaţii au preluat decizia pronunţată în Alba Iulia pentru a alimenta teoria că CCR a dezincriminat abuzul în serviciu, şefa DNA a ţinut să declare (la fel ca mulţi experţi în domeniu) că această teorie e falsă.

„Nu a fost dezincriminat abuzul în serviciu de CCR. Nu avem de-a face cu o dezincriminare, este o soluţie izolată. O să avem dacă mai sunt şi astfel de decizii şi, în cazul în care descoperim şi altele, vom sesiza Procurorul General. Pentru motivul invocat în contestaţia la executare, pentru aceleaşi motive în situaţii similare, contestaţii au fost respinse. Deci, este o soluţie izolată”, a declarat procurorul-şef al DNA.

Procurorul şef DNA a mai precizat că după publicarea deciziei CCR privind infracţiunea de abuz în serviciu, DNA a trimis în judecată, conform hotărârii Curţii Constituţionale, 1.170 de persoane acuzate de săvârşirea acestei infracţiuni.

Reamintim că o decizie a Curţii de Apel Alba, pronunţată luni, a stârnit mare vâlvă pe unele canale de televiziune, fiind alimentată teoria că abuzul în serviciu a fost dezincriminat practic de anul trecut de CCR, context în care urgenţa controversatei OUG 13 era pe deplin justificată.

Această teorie a fost demontată însă de specialişti. Mai multe informaţii puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor