Dirijorul american Paul Mauffray, invitat special la Opera Nationala Bucuresti

(Patrick Riviere / Getty Images)

Opera Nationala Bucuresti (ONB) isi invita din nou publicul la o seara-eveniment cu un invitat special. Spectacolul La Traviata de Giuseppe Verdi, programat pentru vineri, 11 iunie, la ora 18.30, beneficiaza de prezenta dirijorului american Paul Mauffray, laureat al Festivalului si Concursului International de Dirijori de Opera Béla Bartók (2007).

In urma castigarii premiului al doilea, teatrul bucurestean i-a lansat invitatia de a dirija spectacolul La Traviata.

Sub bagheta dirijorului Paul Mauffray, vor evolua artistii ONB Mariana Colpos (Violetta), Marius Manea (Alfredo), Vicentiu Taranu (Germont), Sidonia Nica (Flora), Cristina Eremia (Annina), Liviu Indricau (Gaston), Paul Basacopol (Baronul Douphol), Vasile Chisiu (Marchizul d'Obigny), Stefan Schuller (Doctorul), Constantin Negru (Giuseppe/Servitorul), Alin Manzat (Comisionarul). Alaturi de solisti, vor evolua orchestra ONB, corul pregatit de maestrul Stelian Olariu si ansamblul de balet. Regia spectacolului este realizata de Cristian Mihailescu, iar scenografia este semnata de Viorica Petrovici.

Paul Mauffray a urmat studii de muzicologie si dirijat in Statele Unite ale Americii, Germania si Republica Ceha (la Teatrul National din Praga si la Opera “Janacek” din Brno).

A fost laureat al Concursului International de Dirijori de Opera “Bartók” din Cluj-Napoca. Aici a dirijat Castelul lui Barba Albastra de Béla Bartók, La Bohème si Tosca de Giacomo Puccini, Carmen de Georges Bizet, Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni, I Pagliacci de Ruggero Leoncavallo, Rigoletto si La Traviata de Giuseppe Verdi, Samson et Dalila de Camille Saint-Saëns.

A dirijat orchestre din cincisprezece tari de pe trei continente. Astfel, putem enumera Orchestra Schleswig-Holstein Landestheater, Orchestra Simfonica Nationala a Cehiei, Orchestra Nationala Slovaca, Orchestra Nationala din Lyon, Orchestra filarmonica din Brno (aici a dirijat Sarbatoarea primaverii de Igor Stravinski, avand doar 24 de ore la dispozitie pentru a se pregati pentru concert).

A castigat Mentiunea de Onoare la Concursul de Dirijori de la Praga si a dirijat lucrari de Leos Janacek la Praga, New York, Salzburg si Viena.

Paul Mauffray a fost unul dintre cei trei dirijori invitati sa conduca un masterclass din Singapore, impreuna cu Esa-Pekka Salonen, si din Indiana (SUA) impreuna cu Franz Welser-Möst.

In prezent, lucreaza ca dirijor asistent la Opera Universitatii Indiana din Bloomington unde a dirijat Die Zauberflöte de W.A. Mozart, Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, Noptile de vara de Hector Berlioz, Romeo et Juliette de Charles Gounod, Hänsel und Gretel de Engelbert Humperdinck, Tosca de Giacomo Puccini si West Side Story de Leonard Bernstein.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură