Directoarea Hexi Pharma a scăpat de "Beciul Domnesc"
alte articole
Procurorii Parchetul General au cerut arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul directorului general al Hexi Pharma, Flori Dinu - deţinătoarea secretelor companiei aflate în centrul scandalului dezinfectanţilor diluaţi - însă Judecătoria sectorului 5 le-a respins sâmbătă cererea şi a dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă.
Cu o zi în urmă, Flori Dinu fusese reţinută pentru 24 de ore de oamenii legii. Motivul reţinerii? Săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată şi 29 de infracţiuni de înşelăciune în formă simplă, precum şi infracţiunea de participaţie improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.
"Inculpata Dinu Flori, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuţii în special pe partea de vânzări desfăşurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele.
Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro. Prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate potrivit contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă şi numeroase unităţi sanitare.
Totodată, probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpata Dinu Flori, prin activitatea sa de conducere şi coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma şi asigurarea vânzării către mai multe unităţi sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menţionat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli", arată procurorii Parchetului General.
Potrivit Parchetului General, Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 - 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.