Devine bizar: ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, moare subit în New York

Vitali Ciurkin, care a îndeplinit funcţia de reprezentant permanent al Rusiei la ONU începând cu 2006, a murit pe neaşteptate în New York, a anunţat Ministerul de Externe al Rusiei.
Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin.
Ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin. (Captură Foto)

Ciurkin a murit cu o zi înainte să împlinească vârsta de 65 de ani. Vice-ambasadorul rus la ONU, Vladimir Safronkov, a declarat pentru AP că Ciurkin s-a îmbolnăvit şi a fost dus la Columbia Presbyterian Hospital, unde a murit luni.

Vitali Ciurkin se afla la ambasada rusă, situată pe East 67th Street, când a suferit o “afecţiune cardiacă” luni dimineaţa, au declarat unele surse pentru New York Post.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei a declarat pentru CBS News că ei consideră că Ciurkin a murit din cauza unui atac de cord, dar nu a fost anunţată cauza oficială a morţii sale.

Conform Sputnik, Evgheni Zagainov, adjunctul reprezentantului permanent rus la Naţiunile Unite, a declarat despre Ciurkin că acesta a continuat să muncească până la final. Reprezentantul secretarului general al ONU a declarat că organizaţia este şocată de aceste ştiri, transmiţând condoleanţe Moscovei.

Poate cel mai bine cunoscut diplomat rus pe lângă Serghei Lavrov, Vitali Ivanovici Ciurkin s-a născut la Moscova în 1952. El a absolvit Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova în 1974, începându-şi la scurt timp cariera de 4 decenii în Ministerul de Externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe