Franţa avertizează Rusia din nou să nu se amestece în campania sa electorală

Ministrul francez de Externe a învinuit Moscova pentru o serie de atacuri cibernetice legate de viitoarele alegeri din Franţa, susţinând că astfel de acţiuni sunt inacceptabile.
Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault.
Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault. (Captură Foto)

Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat duminică într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche, că atacuri cibernetice l-au vizat pe candidatul pro-european Emmanuel Macron.

Ayrault a declarat că Marine Le Pen, candidată prezidenţială de extremă dreapta, şi candidatul conservator Francois Fillon au adoptat poziţii pro-Rusia şi anti-europene care favorizează Moscova.

“Rusia este prima care susţine că neimplicarea în problemele interne [ale unei ţări] reprezintă o regulă de bază şi înţeleg acest lucru”, a susţinut Ayrault. “Nici Franţa nu va accepta ca alegerile pe care le face să îi fie dictate”.

Cancelarul german Angela Merkel, care va candida la alegerile generale din Germania în luna septembrie, a avertizat, de asemenea, în privinţa posibilelor încercări ale Kremlinului de a interfera cu rezultatele alegerilor.

Acuzaţiile privind presupusa implicare a ruşilor în alegerile din Franţa şi Germania, au loc după ce Moscova a fost acuzată că ar fi interferat cu alegerile prezidenţiale americane de anul trecut.

“După ceea ce s-a întâmplat în SUA, este responsabilitatea noastră să luăm toate măsurile necesare pentru a ne asigura că integritatea procesului nostru democratic este respectată în întregime”, a mai susţinut Ayrault.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe