Deutsche Bank plănuieşte să strângă capital nou şi să se reorganizeze structural

Deutsche Bank a declarat că îşi va creşte capitalul cu o nouă emisiune de acţiuni în valoare de mai multe miliarde de euro. Noile măsuri sunt luate în condiţiile în care creditorul german urmăreşte să se reinventeze după mai multe lovituri financiare majore.
Centrala Deutsche Bank din Frankfurt am Main   (Foto: Arne Dedert/Archiv/dpa – Epoch Times Germania)
Andrei Popescu
06.03.2017

John Cryan, directorul general al Deutsche Bank, a anunţat că banca are noi proiecte, ceea ce va reprezenta “un pas semnificativ înainte pe calea creării unei bănci mai simple, mai puternice şi mai mari”, potrivit declaraţiei publicate duminică.

Cel mai mare creditor al Germaniei a precizat că are în vedere o majorare a capitalului de aproximativ 8 miliarde de euro începând cu 20 martie, în condiţiile în care banca se confruntă cu taxe legale în valoare de 15 miliarde de euro generate începând cu 2012.

În plus, banca a susţinut, de asemenea, că va păstra Postbank, care urma să fie vândută.

Deutsche Bank a mai declarat că îşi va reorganiza structura pentru a se putea concentra pe 3 domenii de afaceri: banca privată şi comercială; gestionarea activelor; şi banking corporatist şi de investiţii.

Creditorul a mai precizat că doreşte să îşi reducă costurile anuale de la 24,1 miliarde de euro la 21 miliarde în 2021.

“Deciziile noastre reprezintă un pas semnificativ înainte pe calea creării unei bănci mai simple, mai puternice şi mai mari”, a fost citat Cryan în declaraţia băncii. “Creşterea capitalului ne va întări puterea financiară în mod semnificativ. Noua structură bazată pe trei domenii de afaceri ar trebui să ne poziţioneze pe o pantă de creştere semnificativă, atât în privinţa beneficiilor cât şi a veniturilor”.

În decembrie 2016, Deutsche Bank a acceptat o înţelegere în valoare de 7,2 miliarde de dolari cu Departamentul american al Justiţiei într-un caz privind vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) în perioada 2005-2007, ceea ce a condus la izbucnirea crizei financiare globale din 2008.

Creditorul a fost asociat şi cu alte infracţiuni, inclusiv spălare de bani şi manipularea ratei dobânzii de referinţă împreună cu alţi creditori majori. În prezent, Deutsche Bank înfruntă aproximativ 7.000 de procese şi cazuri separate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor