Epurări în PSD. Fidelii lui Marian Vanghelie excluşi din partid

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Organizaţia PSD Sector 5 i-a exclus miercuri pe susţinătorii lui Marian Vanghelie, primar al sectorului 5 şi fondator, alături de Mircea Geoană, al unui partid care-şi propune să zguduie supremaţia PSD.

Potrivit gândul.info, în şedinţa de ieri a PSD Sector 5, deputatul PSD Cristian Rizea - pus de Victor Ponta la conducerea organizaţiei Sector 5 după excluderea lui Vanghelie din PSD - a anunţat că ieri s-a decis excluderea din partid a senatorului Cătălin Croitoru şi a deputatului Dumitru Chiriţă, consideraţi apropiaţi al lui Vanghelie, plus a fostei deputate Oana Mizil, partenera de viaţă a edilului.

Principala acuzaţie adusă celor trei constă în faptul că aceştia intenţionează să se înscrie în PSRO, partidul în care Mircea Geoană şi Marian Vanghelie speră să-i strângă pe toţi social-democraţii nemulţumiţi de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea.

Odată excluşi, Croitoru şi Chiriţă au anunţat că se vor înscrie în partidul pe care îl va conduce Mircea Geoană (Marian Vanghelie fiind actualmente după gratii).

Potrivit sursei citate, excluderea celor trei vine la scurt timp după ce, de curând, mai mulţi consilieri locali de la Sectorul 5 şi patru consilieri din Consiliul General, acuzaţi tot de o apropriere prea mare de Marian Vanghelie au fost excluşi din PSD.

Reamintim în context că susţinătorii lui Vanghelie nu sunt singurii vizaţi de epurări. O campanie similară a fost declanşată şi împotriva europarlamentarului Cătălin Ivan, cel care a anunţat că va candida, contra lui Victor Ponta, la şefia PSD, motiv pentru care, conducerea PSD încearcă obstinat să-l suspende din partid. Detalii aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.