Deţinătorul informaţiilor despre moartea Prinţesei Diana a dispărut

Diana, Prinţesa de Wales, 31 octombrie 1996 (POOL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.09.2013

Soldatul N din cadrul Serviciului Special Aerian al armatei Marii Britanii, care a emis teoria că Prinţesa Diana a fost ucisă de forţele speciale britanice, a fugit din ţară înainte de a fi audiat de Scotland Yard.

„Soldatul N” - un fost lunetist, cunoscut doar sub acest nume. El ar fi părăsit Marea Britanie în timp ce Scotland Yard se pregătea să-l ancheteze ca urmare a redeschiderii cazului legat de moartea Prinţesei Diana. El i-a dezvăluit soţiei sale o parte din informaţiile pe care le deţinea, şi anume că un membru al unei unităţi de elită din Serviciul Special Aerian (SAS) a îndreptat un fascicul de lumină spre faţa şoferului care conducea maşina în care se afla Diana şi iubitul ei Dodi Al Fayed. Şoferul ar fi pierdut controlul maşinii datorită laserului, accidentul ducând la moartea celor trei pasageri.

Soldatul N i-ar fi dezvăluit soţiei sale aceste informaţii despre incidentul tragic din 31 august 1997, şi anume că a fost ordonat de „cineva din cercul familiei regale”, deoarece casa regală nu agrea relaţia Prinţesei.

Soldatul care a făcut dezvăluirile ar fi trebuit să se întâlnească cu detectivul Philip Eston de la poliţia din Londra, însă autorităţile au transmis că a părăsit ţara luni sau marţi. „Soldatul N este esenţial pentru această anchetă, el este cel care a făcut acele declaraţii despre uciderea Dianei”, a declarat o sursă implicată în ancheta poliţiştilor, sub condiţia anonimatului. „Presiunea a crescut constant asupra lui de când povestea a fost făcută publică, luna trecută. Era conştient că poliţiştii voiau să-l audieze”, a continuat aceeaşi sursă.

Autorităţile presupun că este posibil ca soldatul N să fi plecat cel mai probabil în Arabia Saudită, pe când familia lui a rămas în locuinţa din oraşul Hereford, Anglia.

După 16 ani de la tragica zi când Diana şi-a pierdut viaţa în accident, Scotland Yard a hotărât să redeschidă cazul morţii ei, ca urmare a informaţiilor primite din partea unei femei care insistă că spusele soţului ei sunt adevărate.

Moartea prematură în accident a Prinţesei Diana a zguduit o lume întreagă.

Pe 31 august 1997, maşina în care se afla Prinţesa Diana şi Dodi Al Fayed şi era condusă de şoferul Henri Paul, a intrat într-un stâlp în tunelul Pont de l'Alma din Paris.

Rezultatul anchetei a stabilit la momentul respectiv că paparazzi, lipsa centurilor de siguranţă şi faptul că şoferul băuse alcool au fost cauzele accidentului tragic.

După accident, poliţia a început, totodată, şi o anchetă ca urmare a acuzaţiilor făcute de tatăl lui Dodi, Mohamed Al Fayed potrivit cărora Diana şi iubitul ei au fost ucişi, această acţiune fiind cunoscută sub numele de Operaţiunea Paget .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor