Deputat USR, semnal de alarmă: Dincolo de toată retorica PSD, România e în topurile ruşinii

Deşi PSD se bate cu pumnul în piept că guvernele sale au fost cele mai performante, am ajuns ţara cu cea mai mare rată a sărăciei şi cu una dintre cele mai mari rate de abandon şcolar din Europa, a tras un semnal de alarmă deputatul Adrian Claudiu Prisnel.
Adrian-Claudiu Prisnel (USR)
Andrei Pricopie
06.10.2017

Guvernul PSD se laudă zilnic cu fabuloasa creştere economică artificială, cu rata scăzută a şomajului şi productivitatea din agricultură crescută, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel, care susţine că, de ani de zile, social-democraţii ne spun aceeaşi poveste.

"Dincolo de toată retorica asta, o mare parte a populaţiei trăieşte la limita sărăciei. Paradoxul este că România rămâne cu cea mai mare rată a sărăciei, unde, conform datelor oficiale, peste 40% dintre români erau în risc de sărăcie sau excluziune socială, în special în mediul rural. În timp ce ei ne spun cum guvernele PSD au fost cele mai performante, rata sărăciei creşte constant. Astăzi unul din patru români trăieşte în sărăcie severă, iar unul din doi copii nu merge la grădiniţă, cea mai importantă cauză fiind sărăcia extremă", a declarat Prisnel.

Potrivit deputatului, politica PSD de a guverna doar în interesul găştii din jurul partidului, fără programe concrete de incluziune socială, ne-a transformat în ţara cu una dintre cele mai mari rate de abandon şcolar din Europa.

"Guvernările mai prind un moment de a se mândri cu rezultatele excepţionale ale elevilor/studenţilor obţinute la diverse olimpiade, însă uită prea repede că sistemul de educaţie este atât de prost, încât 42% dintre elevii români au carenţe în a face raţionamente elementare, fenomen numit "analfabetism funcţional". Dacă în 2011 Legea Educaţiei prevedea atingerea unui target de 6% din PIB alocat sistemului de învăţământ, în 2017 Guvernul PSD a alocat doar 3,1%. Însă una dintre cele mai mari probleme din sistemul de educaţie rămâne abandonarea timpurie a şcolii", a precizat Prisnel.

În domeniul educaţiei au fost create multe planuri şi s-au investit mulţi bani în strategii. De promisiuni nu mai vorbim.

Politicianul a amintit că "Strategia privind reducerea părăsirii timpurii a şcolii" avea rolul de a reduce abandonul şcolar cu şase procente, aşa cum ne-am angajat faţă de UE, însă se pare că guvernanţii au uitat prea repede de programele promise.

"I-am adresat o serie de întrebări ministrului Educaţiei, Liviu Pop, cu privire la stadiul implementării strategiei anunţate zgomotos în urmă cu câţiva ani. Societatea poate fi salvată prin educaţie, dar când ai una din cele mai ridicate rate de abandon şcolar din Europa şi uiţi în fiecare an de acei copii, nu putem spera la mai bine", a conchis Prisnel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor