Deputat USR cere ANI să ia la verificat averea lui Liviu Dragnea

În declaraţia de avere a lui Liviu Dragnea nu apare terenul de 7000 mp din Alexandria, nici vila enormă, piscina şi terenul de tenis de pe el, atribuite de presă liderului PSD. Aşadar, deputatul Emanuel Ungureanu cere Agenţiei Naţionale de Integritate să purceadă la verificări.
Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (Facebook)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a sesizat, miercuri, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cu privire la declaraţiile de avere ale preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.

Sesizarea a fost depusă în lumina apariţiei în presă a unor incendiare investigaţii jurnalistice care "au scos la iveală că Liviu Dragnea, al treilea om în statul român, ar fi posesorul unei averi considerabile care nu se regăseşte în nici una din declaraţiile sale de avere sau interese depuse de-a lungul anilor în care a ocupat funcţii de înaltă demnitate publică", se arată în comunicatul USR.

Ori, simpla suspiciune ce planează asupra unui înalt demnitar al statului român poate provoca daune considerabile asupra instituţiilor pe care acesta le reprezintă, consideră Ungureanu.

Deputatul arată că din munca jurnaliştilor de investigaţii rezultă faptul că una dintre proprietăţile care nu ar fi procurate din veniturile legale realizate de Liviu Dragnea, în calitate de şef al unor instituţii publice, se află în municipiul Alexandria. Concret, Ungureanu se referea la faptul că Dragnea ar deţine o vilă enormă, o piscină de dimensiuni considerabile şi un teren de tenis, amplasate pe un teren de peste 7.000 de metri pătraţi situat chiar în centrul oraşului.

Cum nici terenul şi facilităţile de pe el nu apar în declaraţiile de avere şi interese ale lui Dragnea, ANI ar trebui să verifice provenienţa resurselor din care Dragnea a achiziţionat terenul şi imobilul împreună cu anexele.

”Înţelegem din presă că domnul Liviu Dragnea este pasionat de vacanţe exotice, mai ales în Brazilia. E limpede că salariile domniei sale obţinute ca angajat al unor instituţii publice nu îi permit stilul de viaţă pe care îl duce şi cred că este de datoria Agenţiei Naţionale de Integritate să clarifice dacă între averea dobândită pe parcursul exercitării funcţiei şi veniturile realizate în aceeaşi perioadă există o diferenţă vădită, care nu poate fi justificată”, a arătat Emanuel Ungureanu, deputat USR, în sesizarea către ANI.

Politicianul mai remarcă faptul că din investigaţiile jurnalistice reiese şi o implicare a lui Liviu Dragnea în societatea comercială TelDrum.

"După cum bine se ştie, această societate este o fostă regie autonomă aflată în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al acestei instituţii.

Odată privatizată, TelDrum a devenit o foarte prosperă societate comercială, care a încasat sute de milioane de euro din contracte cu statul român. Din păcate, există suspiciunea că deţinătorul acţiunilor la purtător ar fi chiar Liviu Dragnea, ceea ce ar fi foarte grav deoarece ar putea pune sub semnul semnul întrebării legalitatea modului în care această societate a obţinut contractele cu entităţi administrative conduse direct sau prin interpuşi de Liviu Dragnea", transmite USR.

Reamintim că deputatul USR Emanuel Ungureanu a mai depus la începutul lunii iulie o sesizare către procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, prin care cere o investigaţie care să lămurească afacerile suspecte ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ca urmare a dezvăluirilor Rise Project.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne