PSD-ALDE, artificiu legislativ fără precedent: Guvernul Tudose, liber la OUG în plină vacanţă parlamentară

În plină vacanţă parlamentară, coaliţia PSD-ALDE se remarcă printr-un artificiu legislativ fără precedent: sesiune extraordinară pentru OUG pe pensii speciale, ELCEN şi alte măsuri sociale de impact.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

O serie de ordonanţe de urgenţă importante - care vizează pensiile speciale, preluarea ELCEN de către Primăria condusă de Gabriela Firea, precum şi alte măsuri sociale cu impact - urmează să fie adoptate concomitent cu sesiunea parlamentară extraordinară convocată de liderul PSD Liviu Dragnea.

Mişcarea vine în plină vacanţă parlamentară, când teoretic Guvernul Tudose nu este abilitat să modifice astfel de legi prin ordonanţe de urgenţă.

Potrivit Mediafax, pentru a eluda acest aspect, PSD şi ALDE aveau nevoie ca Parlamentul să lucreze în momentul în care Guvernul va adopta aceste OUG, ceea ce se va şi întâmpla, nefiind însă necesar ca Legislativul să aibă cvorum de lucru pentru plen, ci doar să se afle în activitate.

În acest sens, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a solicitat încă de sâmbătă convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 2-4 august.

Pentru mai multe detalii pe această temă intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne