USR, la atac: PSD continuă seria iniţiativelor haotice care alcătuiesc tabloul unei guvernări dezastruoase

USR condamnă maniera în care a fost convocat Parlamentul, de către preşedintele PSD Liviu Dragnea, pentru "un simulacru" de sesiune extraordinară care se înscrie în seria iniţiativelor haotice care alcătuiesc tabloul unei guvernări dezastruoase.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România protestează faţă de modul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, tratează Parlamentul României ca pe o instituţie aflată la cheremul său şi al intereselor oportuniste de partid, se arată într-un comunicat de presă remis de partidul înfiinţat de Nicuşor Dan.

"Convocarea pur formală a Parlamentului într-o sesiune extraordinară doar pentru a da Guvernului posibilitatea să adopte ordonanţe de urgenţă în această perioadă aruncă în derizoriu activitatea Parlamentului şi mecanismul de adoptare a ordonanţelor de urgenţă în timpul vacanţei parlamentare", acuză USR.

USR consideră că prin convocarea acestei sesiuni extraordinare vor fi promovate mai multe ordonanţe de urgenţă "într-un mod total lipsit de transparenţă şi fără o dezbatere publică" în domenii extrem de importante cum ar fi pensiile speciale sau transferul companiei ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Municipiului Bucureşti.

Din perspectiva Uniunii, problema pensiilor speciale şi asimilarea principiului firesc şi corect al contributivităţii necesită o analiză riguroasă şi nu poate fi rezolvată printr-o ordonanţă de urgenţă, adoptată intempestiv, fără o dezbatere publică consistentă.

"USR susţine eliminarea excepţiilor de la principiul contributivităţii din sistemul public de pensii. Acestea trebuie să fie limitate doar la cazuri excepţionale şi în virtutea unor merite deosebite. În acest sens, Uniunea Salvaţi România a depus deja la Camera Deputaţilor un prim proiect de lege, prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru parlamentari", declară deputatul Dan Barna.

USR cere celorlalte formaţiuni politice să susţină adoptarea proiectului de lege prin care pensiile parlamentarilor nu mai sunt exceptate de la principiul contributivităţii pentru a da un exemplu că se doreşte o tratare fundamentată şi nu politică a pensiilor speciale.

"În realitate şi această nouă măsură se înscrie în seria iniţiativelor haotice care alcătuiesc tabloul unei guvernări dezastruoase care caută cu disperare soluţii pentru acoperirea promisiunilor electorale mincinoase ale PSD şi ALDE", au conchis cei de la USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne