Raeţchi: PSD generează haos! Au provocat o hemoragie de personal în Armată

PSD a provocat o hemoragie de personal în Armată prin modul în care au ascuns informaţiile şi s-au contrazis în declaraţii pe tema pensiilor speciale, în loc să-şi asume un plan limpede, sincer, anunţat din timp şi dezbătut cu sinceritate, a acuzat liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pentru a înţelege ce se întâmplă în aceste zile cu siguranţa naţională a României, pentru că aceasta este tema reală de fapt, este necesar să facem o recapitulare a manevrelor desfăşurate de PSD, a atras atenţia luni, pe pagina sa de Facebook, deputatului PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte în cadrul Comisiei de Apărare.

"Recapitularea" lui Raeţchi

1. PSD decide să modifice pensiile militarilor. Ca strategie de lucru, partidul lui Dragnea optează pentru păstrarea unui secret total, nu pentru negocieri cu cei direct vizaţi. Vor aplica politica faptului împlinit, neoferindu-le celor din sistemul de apărare dreptul să se exprime.

2. Doar că, ce să vezi, PSD trişează. Anumiţi oameni - probabil apropiaţi lor, poate din jurul miniştrilor - sunt avertizaţi să iasă repede la pensie, pentru a beneficia de vechiul regim de pensionare.

3. Informaţia nu mai poate fi controlată. Zvonul circula insistent şi apar brusc sute de dosare de pensionare care îl confirmă. Fenomenul capătă proporţii: sunt aşteptate mii de pensionari. Pentru sănătatea Armatei e un dezastru, fiind pierdut peste noapte un întreg eşalon de conducere pregătit ani de zile pentru o carieră mult mai lungă.

4. Începe haosul de comunicare cu care PSD ne-a obişnuit: unii neagă zvonurile, alţii admit unele măsuri.

5. Ca să iasă din încercuire, PSD aplică o diversiune: nu mai e vorba de pensiile militarilor (care sunt ocupaţionale), ci de cele speciale. Soldaţii sunt amestecaţi cu parlamentarii - deşi nu exista nicio legătură între ei. Apar statistici cu sumele mari pe care le câştigă magistraţii militari, deşi aceştia beneficiază cumulativ de avantajele celor din sistemul de Justiţie. Armata Română a devenit, pur şi simplu, o ţintă de campanie negativă.

6. În tot acest timp, relaţiile dintre Rusia şi SUA devin tot mai complicate, iar un înalt oficial de la Kremlin ameninţă direct România.

7. Nu, nu despre pensii speciale este toată această dezbatere. Nu apără nimeni privilegii absurde - care tot invenţii pesediste sunt. Tema cu care suntem confruntaţi, de fapt, e modul în care PSD gestionează o problemă atât de serioasă, într-un moment atât de delicat. Aşa cum au procedat cu programul de guvernare, cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate, cu supra-impozitarea contractelor part-time. Au provocat o hemoragie de personal în Armată prin modul în care au ascuns informaţiile şi s-au contrazis în declaraţii, în loc să-şi asume un plan limpede, sincer, anunţat din timp şi dezbătut cu sinceritate. Iar acum apelează la un PR incorect, prin care afectează imaginea militarilor. Haosul perfect generat de PSD în abordarea oricărui subiect consistent - asta e tema acestor zile!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne