Deputat PNL demisionează, punându-şi "speranţele" în viitoarea formaţiune politică a lui Tăriceanu

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)

Deputatul PNL Graţiela Gavrilescu a anunţat, sâmbătă, că va demisiona din PNL şi se va alătura partidului liberal pe care îl va fonda fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Gavrilescu a mai reclamat că votarea conducerii partidului a fost un simulacru şi că atât preşedintele cât şi vicepreşedinţii au fost votaţi după "cum era aranjat".

"Se ştia deja că Iohannis va fi preşedintele partidului, se ştia cine vor fi vicepreşedinţii, bileţelele au circulat, s-a votat după cum era aranjat şi nu după conştiinţa multora dintre delegaţi. Cooperativa a funcţionat", a afirmat Graţiela Gavrilescu, citată de Mediafax.

Graţiela Gavrilescu s-a declarat, de asemenea, nemulţumită de faptul că PNL va fuziona cu PDL. Chiar dacă PNL-ul îşi va păstra numele, noua formaţiune "nu va mai fi aceeaşi şi nu va mai avea aceleaşi principii", aşa că ea nu-şi va mai găsi locul în partidul rezultat în urma fuziunii. Deputatul liberal a dat însă glas speranţei că "cei care sunt cu adevărat liberali" se vor regăsi în noua formaţiunea a lui Tăriceanu, care, reamintim, a fost pus preşedinte al Senatului de Victor Ponta, ca răsplată pentru neîncetatele sale tentative de a dezbina PNL.

"Ne ducem unde? Din vechiul PNL la PDL, pentru că viitorul partid de fuziune nu va mai fi aceeaşi formaţiune, nu va mai pastra aceleaşi idealuri. PDL se rebranduieşte, îşi schimbă numele în PNL. Sper ca cei care sunt cu adevărat liberali să se regăsească în noua formaţiune a lui Tăriceanu care, chiar dacă nu va putea duce mai departe numele PNL, va duce cu siguranţă doctrina şi principiile", a mai afirmat Graţiela Gavrilescu.

Deputatul prahovean a mai spus că susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia României şi că speră ca acelaşi lucru să îl facă toţi "liberalii autentici". Gavrilescu a mai precizat că îşi va depune demisia din PNL în cursul săptămânii viitoare.

Sper ca cei care sunt cu adevărat liberali să se regăsească în noua formaţiune a lui Tăriceanu

Reamintim că sâmbătă, la Congresul Naţional al PNL, fostul preşedintele al PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre "lista trădătorilor, cumplit de lungă" din cadrul formaţiunii, oameni care, din momentul în care trădează, încetează practic să mai existe pentru partid. În opinia lui Antonescu, aceştia sunt „oameni care au dat foarte puţin acestui partid şi care în acest moment probabil îl vor părăsi”.

"Nu vreau să număr trădătorii sau să adresez mulţumiri, nume cu nume. E şi lista trădătorilor, cumplit de lungă, evident cu cine, şi lista oamenilor care înţeleg ce înseamnă acest partid. Trădătorii iau ochii, sunt invitaţi prin emisiuni, se agită, promit, candidează, înfiinţează partid, ţin, citez, 'vie flacăra liberalismului' (aluzie la Călin Popescu Tăriceanu - n.r.). Celorlalţi, nedreptăţiţi, uneori chiar nu li se ştie nici numele, chiar printre noi. Dar, dragii mei, mesajul meu din capătul acestei aventuri de existenţă împreună este că numai cei din urmă, numai cei drepţi, numai aceia contează, că numai aceia există, pentru că cine trădează încetează să existe, când trădezi încetezi să mai exişti", a declarat Crin Antonescu în aplauzele delegaţilor din cadrul Congresului PNL.

Printre cei nominalizaţi de fostul preşedinte PNL ca oameni care au primit mai mult de la partid decât au dat s-au numărat Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Norica Nicolai, care sâmbătă a ţinut un înflăcărat discurs împotriva (mez)alianţei PNL-ului cu PDL.