Premierul Victor Ponta, împins de Dragnea spre scaunul de la Cotroceni

Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, că membrii PSD cu care cu care a purtat discuţii în cadrul şedinţei informale a Comitetul Executiv Naţional vor ca premierul Victor Ponta să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fără a se mai organiza alegeri interne în cadrul formaţiunii pentru desemnarea candidatului, scrie Mediafax.

Întrebat dacă se doreşte în PSD ca Victor Ponta să-şi anunţe candidatura la alegerile prezidenţiale, Liviu Dragnea a replicat: "Nu e nicio noutate faptul că colegii doresc lucrul ăsta".

Vicepremierul a subliniat că majoritatea social-democraţilor doresc să se meargă cu un candidat unic în Congres, pentru a fi validat, nu vor organizarea de alegeri interne.

"Cei mai mulţi doresc lucrul ăsta. De fapt nu e nicio excepţie. Toţi cu care am vorbit au spus acest lucru, că nu vor să se meargă cu doi candidaţi, cu alegeri interne. În schimb vom discuta mâine (luni - n.r.) foarte serios, deschis. Vom lua cea mai bună decizie. Trebuie să ne gândim foarte bine la riscurile unei dispute interne, pentru că una este un scrutin intern, alta e o dispută internă. Trebuie să fim atenţi să nu se transforme un scrutin intern într-o dispută internă, dar suntem foarte deschişi. Mâine discutăm", a explicat Dragnea.

Preşedintele executiv al PSD a anunţat că în mod cert Congresul din septembrie va valida candidatura în mod oficial la prezidenţiale, în timp ce la Consiliul Naţional din august probabil vor fi anunţate şi depuse oficial candidatura sau candidaturile. Totodată, luni, în cadrul Comitetului Executiv Naţional se va stabili calendarul anunţurilor şi un calendar de acţiuni statutare care trebuie organizate pentru desemnarea şi validarea candidatului la prezidenţiale.

''Trebuie să avem discuţii cu fiecare organizaţie judeţeană, cu fiecare şef de organizaţie judeţeană, privind nivelul de determinare şi de implicare în campanie a fiecărei organizaţii judeţene. Trebuie, de asemenea, să stabilim la Comitetul Executiv Naţional în momentul în care ne hotărâm să susţinem un candidat când, cum şi unde să o facem — Consiliu Naţional, Congres sau amândouă — cam care să fie datele clare pentru aceste două evenimente şi locaţiile respective'', a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne