"Debarcarea" forţată a lui Niţu, din ce în ce mai aproape

Prins în iţele dosarului Oprea şi acuzat că a beneficiat şi el în mod ilegal de coloană oficială, Tiberiu Niţu nu pare dispus să plece de bună voie de la şefia Parchetului General. Între timp, la nivelul Guvernului se caută soluţii.
Premierul Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
02.02.2016

Premierul Dacian Cioloş i-a solicitat ministrului Justiţiei, Raluca Prună, să analizeze "într-un mod foarte riguros" situaţia procurorului general Tiberiu Niţu, Guvernul luând în calcul, în acest moment, mai multe posibilităţi pentru a reacţiona la această situaţie fără precedent.

"Doamna ministru al Justiţiei priveşte şi analizează aceste lucruri într-un mod foarte riguros. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri, nu există nicio procedură formală începută împotriva domnului Niţu. Am putea spune că sunt câteva chestiuni care ar putea fi legate de integritate, pentru că este asimilat cu un demnitar.

Dar nu există în momentul de faţă, din datele pe care le avem, o procedură care să fie lansată şi i-am cerut doamnei ministru să analizeze, conform legislaţiei, care sunt condiţiile în care, eventual, procurorul general să poată fi revocat şi să fie foarte clară şi pentru noi şi în dezbaterea publică şi, în funcţie de asta, vom lua o decizie", a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Ministrul Justiţiei a participat luni la prima parte a întâlnirii de lucru pe care premierul a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a-l informa pe acesta din urmă în legătură cu situaţia lui Tiberiu Niţu.

"Doamna ministru Prună a participat la prima parte a întâlnirii săptămânale pe care am avut-o cu domnul preşedinte. Am rugat-o să participe pentru a-l informa pe domnul preşedinte despre discuţiile pe care doamna ministru le-a avut zilele trecute cu domnul Niţu şi despre posibilităţile care există din partea noastră pentru a reacţiona la această situaţie.

Mai mult nu pot să vă spun deocamdată. Este un subiect în lucru şi în analiză la Guvern. Se analizează diferitele posibilităţi. În zilele următoare, în momentul în care va fi un punct de vedere clar formulat şi va fi cât mai repede acest punct de vedere clar formulat, îl veţi afla", a precizat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor