Dansatorii Shen Yun "se misca in armonie perfecta"

Publicul din Rhode Island aplauda dupa un numar de dans clasic al trupei Shen Yun din 2009. Noile spectacole Shen Yun in Rhode Island se vor tine pe 26 si 27 iunie.
Publicul din Rhode Island aplauda dupa un numar de dans clasic al trupei Shen Yun din 2009. Noile spectacole Shen Yun in Rhode Island se vor tine pe 26 si 27 iunie. (The Epoch Times)

Kennedy Center Opera House din Washington DC a fost din nou gazda spectacolului trupei Shen Yun in luna august a acestui an.

Artistii au adus un spectacol unic in Washington, cu povesti desprinse din legende chineze, traditii populare si timpuri moderne, prezentate prin dans si muzica. Un ansamblu orchestral complet format cu instrumente atat din Est cat si din Vest, si cintece interpretate de solisti de renume mondial.

Dna Nanette Crist a calatorit tocmai din Virginia Beach, o statiune balneara, pentru a vedea spectacolul Shen Yun pentru a doua oara.

Dna Crist a declarat ca a trebuit sa vada spectacolul din nou deoarece "am fost atat de impresionati de dansatorii care le-am vazut in Norfolk, datorita calitatii dansului lor, care a fost rafinat. Iar costumele au fost superbe". "Dar mai presus de toate spiritul din spatele spectacolului [...]".

De data aceasta, dna Crist si sotul ei au avut o vedere mai buna asupra scenei. "Am stat aproape pentru a vedea expresiile faciale ale dansatorilor, detaliile rafinate ale costumelor si modul in care fiecare dintre ele a actionat ca o unitate atunci cand au dansat".

Crist crede ca dansatorii costumati nemaipomenit "au fost superbi, in sensul ca nu faceau ceva care sa fie diferit de ceilalti. Se miscau ca unul si in perfecta armonie unul cu celalalt. A fost impresionant".

"Detaliile costumelor, totul a fost foarte interesant, culorile, si felul in care se vedeau modele create prin dansul si miscarile lor".

Conform unei declaratii de pe site-ul Shen Yun, sutele de costume superbe sunt cusute de mana si inspirate de numeroase dinastii, regiuni si grupuri etnice din China, de o frumusete care lasa si designeri de moda cu gura cascata.

"Este cu adevarat aducerea raiului pe pamant pentru noi, asa ca am fost incantata sa-l vad din nou, nu cred ca m-as putea vreodata plictisi de el [...]", a mai subliniat Crist.

Doua scene in particular au retinut atentia dnei Crist: "Nimic nu poate opri Calea Divina", si "Convingere uimitoare", care vorbesc lumii despre persecutia impotriva Falun Gong organizata in China de regimul curent.

"Persecutia si continuitatea spirituala a celor din lumea spiritelor ca martiri a fost foarte miscatoare pentru noi. Aceea a fost piesa care ne-a miscat cel mai mult".

Cu raportarea Lisei Fan.

The Epoch Times este onorat ca sponsor al Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură