Daesh ameninţă Marea Britanie într-un nou material video cu execuţii

Un material video care circulă pe Internet arată grupul Statul Islamic executând 5 bărbaţi care au fost acuzaţi de spionaj în favoarea Marii Britanii în Siria. Materialul încă nu a fost verificat independent.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh.
Luptători din grupul jihadist Statul Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh. (Captură Foto)
Andrei Popescu
04.01.2016

Materialul video a fost postat duminică pe Internet şi poartă însemnele aripii media a Statului Islamic, cunoscut şi sub numele de Daesh. În înregistrarea video cinci bărbaţi “mărturisesc” că au filmat şi fotografiat mai multe locaţii din oraşul sirian Raqqa.

Bărbaţii, vorbind în limba arabă, sunt prezentaţi ca fiind “duşmanul”. Ulterior, ei îngenunchează, sunt aliniaţi în costume portocalii în deşert, unde sunt împuşcaţi de călăi mascaţi.

Materialul video nu a putut să fie verificat independent, susţine Deutsche Welle.

Înainte de execuţii, un jihadist mascat, vorbind în limba engleză, îşi bate joc de premierul britanic David Cameron pentru că a provocat Statul Islamic şi îi numeşte pe cei executaţi drept “spioni”.

El ameninţă că Statul Islamic va ataca Marea Britanie: “Vom continua să desfăşurăm jihadul... şi într-o zi vă vom invada pământurile, unde vom conduce prin legea Sharia”.

Experţii au subliniat faptul că Daesh a publicat deseori materiale video propagandistice când a suferit pierderi pe câmpul de luptă.

În Irak, forţele federale s-au anunţat victorioase duminica trecută în lupta pentru oraşul Ramadi, pe care Daesh l-a ocupat în mai 2015.

În 26 decembrie 2015, o alianţă de luptători kurzi şi arabi din nordul Siriei au capturat barajul Tishreen din mâinile Statului Islamic, care au preluat controlul asupra acestuia în 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor