Tentaculele jihadiştilor ISIS. Un om de afaceri iordanian, declarat indezirabil în România

Cetăţeanul iordanian Jamal Abdel Jabbar Khalil, un susţinător devotat al ISIS, a fost declarat indezirabil în România pe o perioadă de 15 ani, din raţiuni ce ţin de securitate naţională.
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

Decizia a fost luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au admis marţi cererea formulată de Parchetul de pe lângă instanţă, la recomandarea Serviciului Român de Informaţii.

În cauză au rezultat indicii temeinice că cetăţeanul iordanian a desfăşurat activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională, activităţi ce se încadrează în dispoziţiile Legii privind siguranţa naţională şi ale Legii privind prevenirea şi combaterea terorismului, se arată într-un comunicat remis de Curtea de Apel Bucureşti.

Deşi nu este definitivă, decizia este executorie, astfel că bărbatul, un om de afaceri care are familia în Constanţa, urmează să fie expulzat din ţară.

Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash, aflat în România din anul 1991, a fost monitorizat începând cu anul 2014, context în care s-a stabilit că desfăşura activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale, se arată într-un comunicat remis de SRI.

"Astfel, începând cu anul 2014, Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a parcurs un proces progresiv de (auto) radicalizare ca urmare a accesării sistematice a propagandei online a unor entităţi teroriste jihadiste prezente în arealul de conflict siriano-irakian şi, în special, Daesh (ISIS - n.r.). Jamal A. Abdel Jabbar Khalil Shalash a derulat în mediul virtual şi relaţional o susţinută propagandă jihadistă, de radicalizare şi recrutare ideologică în favoarea Daesh, încercând chiar să legitimeze modul de operare al organizaţiei, inclusiv atacurile comise recent la Paris. De altfel, susţinerea necondiţionată pe care acesta o manifestă faţă de acţiunile Daesh include şi disponibilitatea de a se implica în acţiuni împotriva României", arată SRI.