Cum a generat Partidul Comunist Chinez un teren fertil pentru ca virusurile să se dezvolte

O imagine la microscopul electronic arată SARS-CoV-2 (obiecte rotunde aurii), care provoacă COVID-19, ieşind din celulele cultivate. (NIAID)
Yuhong Dong
14.01.2023

În cadrul unei reuniuni interne din 21 decembrie, Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat că 248 de milioane de persoane ar fi fost probabil infectate cu COVID-19 în primele 20 de zile ale lunii decembrie.

Este şocant, dar nu neaşteptat, deoarece China, în ultimii trei ani, a cultivat, din păcate, un teren fertil pentru ca virusurile să se dezvolte. O epidemie virală are nevoie de trei factori: surse de infecţie, căi de transmitere şi o populaţie vulnerabilă. În mediul geopolitic unic al Chinei, aceste trei condiţii sunt pe deplin îndeplinite.

De la izbucnirea virusului, China a susţinut că numărul de cazuri şi decese cauzate de COVID este foarte scăzut sau zero. Cu toate acestea, regimul chinez nu furnizează date în mod transparent, iar restul lumii nu are nicio modalitate de a confirma numărul real al cazurilor de COVID din China.

Este posibil să fi existat focare ascunse în China în ultimii ani şi ar putea exista deja mai multe variante SARS-CoV-2 care să afecteze ţara.

O renunţare bruscă la politica "zero-COVID" şi o populaţie cu densitate mare creează căi de transmitere perfecte şi prezintă mari provocări pentru populaţia vulnerabilă.

Cetăţenii chinezi s-au aflat trei ani sub echivalentul "arestului la domiciliu" sau în situaţii chiar mai grave. Lipsa medicamentelor şi a îngrijirii medicale necesare, la care se adaugă politica opresivă a regimului comunist au afectat sănătatea emoţională şi mentală a populaţiei, slăbind sistemul imunitar al oamenilor, aceştia devenind mai sensibili la virusuri.

Cu cât este mai mare numărul persoanelor infectate, cu atât mai mare este probabilitatea ca virusul să sufere mutaţii.

Virusurile mutante sunt capabile să eludeze imunitatea naturală şi se pot răspândi rapid. Potrivit Dr. Shan-Lu Liu, profesor în cadrul Departamentului de Microbiologie de la Universitatea de Stat din Ohio, varianta BF.7 cu puternice capacităţi de a evita imunitatea a fost raportată în China. Dr. Yunlong Cao a testat, de asemenea, varianta Omicron XBB.1.5, care se răspândeşte cel mai rapid, în laboratorul său din China şi a postat rezultatele într-un studiu.

De asemenea, cu cât populaţia este mai sensibilă, cu atât este mai probabil să apară variante care provoacă boli mai grave.

În ultimii ani, un cerc vicios de mutaţii virale şi imunitate slăbită ar fi putut provoca actualul val de epidemii virale din China. Prin urmare, nu este complet neaşteptat faptul că COVID-19 se răspândeşte ca un tsunami în China.

De asemenea, ar putea exista şi alţi factori care să contribuie la valul brusc din China, după cum se descrie mai jos.

Oamenii nu sunt egali atunci când sunt expuşi la virus

Pandemia din 1918 (cunoscută sub numele de gripa spaniolă), considerată cea mai gravă din secolul XX, a făcut între 20 şi 50 de milioane de victime în întreaga lume.

În timpul acelei pandemii, pentru a afla cum se răspândeşte virusul de la o persoană la alta, medicii din Boston au efectuat un experiment pentru a studia transmiterea virusului gripal.

Mucusul din nasul sau gâtul pacienţilor cu gripă a fost introdus în ochii, nasul şi gura voluntarilor sănătoşi.

Etica acestui experiment depăşeşte scopul acestui articol, dar rezultatul merită menţionat.

Niciunul dintre cei 62 de voluntari nu a fost infectat de virusul gripal. Singura persoană care s-a infectat - şi a murit - a fost un medic care a condus experimentul.

Medicii din San Francisco au repetat experimentul pe 50 de subiecţi sănătoşi şi au observat acelaşi rezultat - zero infecţii.

Experimentul ne arată că oamenii nu sunt egali atunci când sunt expuşi la virusuri. Deşi având aceeaşi expunere la virus, mediul intern - capacitatea antivirală a sistemului imunitar - poate determina dacă vom fi protejaţi sau infectaţi.

După cum am menţionat anterior, o varietate de circumstanţe au slăbit probabil sistemul imunitar al poporului chinez. Atunci când sistemul imunitar este grav afectat, virusurile mutante pot trece dinspre nas spre gât, spre trahee, spre bronhii şi, în cele din urmă, spre plămâni, provocând simptome grave, cum ar fi "plămânul alb".

Sindromul "plămânului alb" a fost raportat în China. La tomografii sau radiografii, plămânii sănătoşi vor fi văzuţi în mare parte negri deoarece sunt plini de aer. Petele albe indică zone de inflamaţie. Procesul inflamator provoacă acumularea excesivă de lichid în plămâni.

Pacienţii cu plămâni albi au, de obicei, niveluri foarte scăzute de oxigen în sânge.

În ceea ce priveşte mediul extern, poluarea severă a aerului din China poate agrava răspândirea.

ARN-ul SARS-CoV-2 se poate ascunde în interiorul organismului ca o bombă cu ceas.

Spre deosebire de virusul gripal sau de virusul hepatitei A, SARS-CoV-2 nu este uşor de eliminat din corpul uman. ARN-ul virusului poate fi încă detectat la câteva luni după ce o persoană s-a vindecat.

Conform dogmei centrale a biologiei moleculare, informaţia genetică trece de la ADN la ARN (numită "transcripţie"), informaţia este copiată de la o moleculă la alta, apoi de la ARN la proteină (numită "translaţie" sau "traducere").

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au descoperit că ARN-ul SARS-CoV-2 poate fi transcris invers şi integrat în genomul celulelor infectate. Acesta este unul dintre motivele pentru care pacienţii pot continua să producă ARN viral şi după recuperarea de la COVID-19.

Articolul lor de cercetare a fost publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences în mai 2021.

Exonii sunt partea din genom care codifică proteine. Se pare că 29% din ARN-ul virusului intră în exoni, ceea ce sugerează potenţiale schimbări în imunitatea noastră şi în alte funcţii celulare.

ARN-ul viral din corpul uman este ca o bombă cu ceas. Atunci când imunitatea cuiva este suficient de puternică, celulele organismului vor eradica imediat componentele virusului. Cu toate acestea, atunci când sistemul imunitar al unei persoane este compromis, virusul se poate replica în interiorul celulelor organismului, fiind astfel reactivat.

Este documentat în studii faptul că stresul cronic slăbeşte imunitatea unei persoane şi creşte riscurile de infecţie virală. Politica regimului chinez "zero-COVID" a provocat un stres mental persistent şi cronic în rândul chinezilor, ceea ce a slăbit imunitatea antivirală a acestora.

Li Junlong, un om de ştiinţă de la Academia Aerospaţială din China, a fost confirmat că fiind infectat cu COVID-19 şi apoi s-a recuperat. Ulterior, el a făcut febră, a intrat la terapie intensivă dimineaţa şi a murit în după-amiaza respectivă. Avea 58 de ani.

Celebra dansatoare Zhao Qing şi alţi oficiali chinezi importanţi au murit, de asemenea, din cauza virusului, alături de un număr incalculabil de persoane ale căror necrologuri nu apar la ştiri.

Există probleme serioase de siguranţă în cazul vaccinurilor COVID inactivate din China

Există anticorpi buni şi anticorpi răi.

Un virus infectează o celulă sănătoasă prin legarea proteinei sale de suprafaţă şi a receptorilor de pe celula sănătoasă. Anticorpii buni ucid proteinele de suprafaţă ale virusului. Anticorpii răi se leagă de proteinele de suprafaţă virale, favorizând astfel invazia virală în celulele sănătoase. Acest efect se numeşte ameliorare dependentă de anticorpi (ADE).

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Shenzhen din China au publicat un studiu în International Journal of Infectious Diseases (IJID) în noiembrie 2020, speculând că ADE ar putea exista în SARS-CoV-2.

Cercetările ştiinţifice au dovedit existenţa ADE în coronavirusuri precum SARS-CoV şi MERS-CoV. SARS-CoV-2 împărtăşeşte acelaşi receptor viral şi o secvenţă genomică similară cu SARS-cov; prin urmare, ADE poate exista în SARS-cov-2.

Existenţa ADE indică un risc potenţial în aplicarea vaccinului.

Vaccinurile inactivate conţin virusuri inactivate. Odată ce un astfel de vaccin este injectat în corpul uman, se aşteaptă ca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi pentru a lupta împotriva virusului. Dar virusurile inactivate nu sunt în întregime moarte. Doar că eficacitatea şi capacităţile lor de replicare sunt suprimate. În cadrul unor studii s-a demonstrat că poliovirusurile de tip I inactivate eliberează virusuri activate din culturile celulare.

Este dificil de controlat calitatea vaccinurilor inactivate din China, având în vedere că 2,4 miliarde de doze au fost injectate la chinezi, iar alte 1 miliard de doze au fost injectate în alte 110 ţări, potrivit Nature.

Vaccinul COVID-19 Vero Cell, fabricat de Sinopharm şi Sinovac, conţine tulpina inactivată a virusului SARS-cov-2 din focarul iniţial; acest vaccin vizează tractul respirator inferior. Majoritatea persoanelor din China au luat vaccinul COVID inactivat. Acest lucru ar putea explica sindromul "plămânului alb", care nu poate fi explicat prin infecţia cu Omicron, precum şi rata extrem de ridicată de infectare în China într-un timp atât de scurt.

În plus, vaccinurile pot suprima funcţia sistemului imunitar. Acest lucru poate declanşa reactivarea altor virusuri latente în organism, cum ar fi virusul Varicella Zoster (VZV). Cercetătorii de la Universitatea Centrală de Sud din provincia Hunan, China, au raportat că pacienţii cu boli reumatice inflamatorii autoimune au dezvoltat VZV după vaccinarea cu COVID-19.

Politica Zero-COVID a provocat teamă cronică şi stres, slăbind imunitatea oamenilor

Într-un articol anterior, am relatat despre un studiu care a folosit un model animal pentru a cerceta impactul asupra sănătăţii al fricii cronice şi al stresului provocat de interacţiunea socială repetată: un grup de şobolani mai mici şi mai slabi a fost pus în cuşca unor şobolani mai puternici şi mai agresivi.

Cercetătorii au descoperit că şobolanii mai slabi nu numai că aveau stres psihologic, dar prezentau şi o predispoziţie, un nivel crescut de celule T-helper de tip 2 în organism şi o creştere a citokinelor pro-inflamatorii. Acestea duc la inflamaţie cronică.

Impactul psihologic asupra imunităţii unei persoane este un subiect bine documentat. O lucrare de cercetare publicată în Brain, Behavior, and Immunity explică modul în care depresia poate slăbi imunitatea. Depresia are ca rezultat eliberarea centrală a hormonului de eliberare a corticotropinei, care activează axa hipotalamo-hipofizară suprarenală şi sistemul nervos simpatic. Ulterior, funcţiile imunitare antivirale şi antitumorale sunt suprimate, ceea ce duce la inflamaţii şi la scăderea răspunsurilor limfocitelor (globule albe). La rândul lor, astfel de modificări imunitare au implicaţii asupra riscului de boli infecţioase şi asupra apariţiei tulburărilor inflamatorii.

Un articol publicat în revista Nature Reviews Immunology detaliază modul în care sistemul imunitar comunică cu sistemul nervos central şi cu cel endocrin şi cum aceste interacţiuni influenţează sănătatea.

Pe scurt, atunci când celulele imunitare pivotale (inclusiv celulele T şi celulele ucigaşe naturale) sunt slăbite, imunitatea antivirală a organismului scade, ceea ce îi face pe oameni vulnerabili la infecţii virale şi bacteriene.

Depresia poate creşte, de asemenea, producţia de citokine pro-inflamatorii, ceea ce duce la o stare inflamatorie cronică. Aceste citokine pot declanşa sau agrava cu uşurinţă o serie de boli cronice; acest lucru poate duce la deteriorarea şi mai mult a funcţiei imunitare a organismului şi poate reduce şi mai mult imunitatea antivirală a organismului, ceea ce se adaugă la cercul vicios şi îi face pe oameni mai sensibili la noi infecţii.

Acest lucru ajută la explicarea efectelor nocive ale politicii nerezonabile de zero-COVID din China. Oamenii au fost trataţi într-un mod inuman, iar vieţile lor au fost mai mult ameninţate de politica de izolare decât de virusul în sine.

În plus, stresul cronic poate provoca neurodegenerare prin modificarea expresiei genelor, ceea ce duce la un declin al funcţiei neurocognitive, atrofierea creierului sau demenţă. Acest lucru a slăbit şi mai mult capacitatea normală a majorităţii chinezilor de a gândi liber şi independent.

Mai multe linii de stres cresc probabilitatea de infecţie virală

Un studiu publicat în New England Journal of Medicine a descris 394 de participanţi sănătoşi cărora li s-au administrat picături nazale care conţineau unul dintre cele cinci virusuri respiratorii (rinovirus nazal de tip 2, 9 sau 14, virusul sincitial respirator sau coronavirusul de tip 229E). Alţi 26 de subiecţi au primit picături nazale saline.

Rezultatele au arătat că, odată cu creşterea stresului psihologic, au crescut şi ratele de infecţii respiratorii şi răceli. Mai mult, efectele stresului sunt independente de alţi factori de confuzie - inclusiv vârsta, sexul, educaţia, starea alergică, greutatea sau anotimpul - pentru susceptibilitatea la infecţii respiratorii.

Un alt studiu a demonstrat că, cu cât stresorul este mai cronic, cu atât este mai mare rata de contractare a unei răceli comune.

Şi nu contează de unde provine stresul (interpersonal, de la locul de muncă sau din alte surse).

Politica de înaltă presiune "zero-COVID" a provocat stres şi teamă cronică în rândul întregii populaţii chineze. Vaccinarea în masă cu vaccinurile COVID inactivate şi reactivarea potenţială a infecţiilor din trecut au jucat, de asemenea, un rol semnificativ în actualul val de infecţii COVID în China.

Fiţi atenţi la aceste simptome

Pentru persoanele care se află în China sau în afara ei, este indicat să reţină următoarele semne sau simptome care pot indica un tip sever de infecţie COVID.

Febră: Febra persistentă ar putea indica o infecţie pulmonară legată de COVID-19. Fiţi atenţi la faptul că utilizarea excesivă a medicamentelor pentru reducerea febrei ar putea acoperi simptomele, suprima sistemul imunitar şi agrava boala.

Dificultăţi de respiraţie: Monitorizaţi nivelul de oxigen din sânge. Dacă este sub 93%, solicitaţi ajutor medical.

Senzaţie de letargie, indiferenţă, confuzie, iritare sau reacţie lentă: Acestea ar putea indica, de asemenea, un nivel scăzut de oxigen în sânge.

Tulburări digestive persistente, cum ar fi greaţa, vărsăturile şi diareea: Acestea indică, de asemenea, o potenţială infecţie cu COVID-19.

Înrăutăţirea bolilor de bază, cum ar fi tensiune arterială necontrolată recent, angină pectorală instabilă, glicemie necontrolată, etc.

Protejaţi-vă imunitatea urmând aceste 11 sfaturi

Persoanele din afara Chinei se pot teme de expunerea la potenţialele variante din China, dar nu există niciun motiv să vă slăbiţi imunitatea cu o teamă inutilă. Cu toate acestea, este rezonabil ca oamenii să aibă mai multă grijă de imunitatea lor, urmând această listă de 11 sfaturi:

1. Asiguraţi-vă suficiente substanţe nutritive, cum ar fi vitaminele C şi D şi calciu, care pot întări imunitatea antivirală.
2. Evitaţi alcoolul şi fumatul, deoarece acestea sunt dăunătoare pentru starea antivirală a celulelor epiteliale.
3. Monitorizaţi consumul de sare, deoarece prea multă sare ar putea ucide celulele imunitare bune din intestin.
4. Evitaţi zahărul artificial, care dăunează sistemului imunitar.
5. Încercaţi să controlaţi greutatea corporală şi să reduceţi grăsimea, deoarece prea multă grăsime este legată de inflamaţia cronică.
6. Evitaţi consumul ridicat de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece acestea ar putea compromite imunitatea.
7. Dormiţi suficient. Înmuiaţi picioarele în apă caldă înainte de culcare. Picioarele au o mulţime de vase de sânge şi canale de energie legate de organele interne ale corpului; înmuierea lor în apă caldă poate promova circulaţia sângelui în tot corpul şi, astfel, ajută la eliminarea deşeurilor corporale în timpul somnului.
8. Relaxaţi-vă, nu fiţi neliniştiţi. Indiferent de problemele cu care vă confruntaţi, încercaţi să fiţi calm şi să rămâneţi conectat cu oameni paşnici, calmi şi pozitivi.
9. Rămâneţi conectat cu natura; plimbările şi băile în pădure ajută la creşterea numărului şi a funcţiei celulelor ucigaşe naturale.
10. Selectaţi un tip de meditaţie pentru a ajuta sănătatea şi a stimula imunitatea. O meditaţie bună poate ajusta genele noastre imunitare într-un mod holistic şi astfel să ridice funcţia antivirală generală.
11. Rămâneţi conectaţi cu sursele de informare care transmit energie şi informaţii pozitive. Urmăriţi filme şi emisiuni TV care promovează bunătatea şi cultura tradiţională.

Indiferent cât de grave sunt virusurile, trebuie să ţinem cont de faptul că imunitatea noastră, dată de Dumnezeu, ne protejează întotdeauna împotriva acestor virusuri. Cele mai importante secrete antivirale rezidă în întărirea imunităţii noastre.

Într-un experiment realizat de psihologii de la Universitatea Harvard, imunitatea unui public a fost crescută prin vizionarea unor filme care încurajează bunătatea şi bunăvoinţa.

Persoanele cu o viziune mai altruistă asupra bunăstării au o imunitate antivirală mai bună şi nu sunt infectate la fel de uşor de virusuri.

Dr. Yuhong Dong, doctor în medicină, care deţine şi un doctorat în boli infecţioase în China, este director ştiinţific şi cofondator al unei companii elveţiene de biotehnologie şi fost expert ştiinţific medical principal pentru dezvoltarea de medicamente antivirale la Novartis Pharma în Elveţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor