"Cui i-e frică de ministrul Culturii" - Vlad Alexandrescu denunţă corupţia din arheologie

Nevoit să plece din fruntea Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu i-a adresat succesorului său - Corina Şuteu - o scrisoare deschisă, intitulată "Cui i-e frică de ministrul Culturii (II)", în cadrul căreia denunţă corupţia din arheologie.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Institutul de Arheologie trebuie să îl schimbe urgent pe Mircea Angelescu de la conducerea ştiinţifică a şantierului arheologic de la Histria, a solicitat fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, într-o scrisoare deschisă adresată miercuri succesoarei sale, Corina Şuteu.

"Este inadmisibil ca ministrul Culturii să numească în continuare drept responsabil al şantierului arheologic de la Histria o persoană dovedită de plagiat chiar de către Institutul de Arheologie, cercetată penal pentru acordarea unor autorizaţii ilegale şi implicată în mecanismele dubioase ale finanţării cercetărilor de teren", se arată în scrisoarea publicată de Revista22.

Pe lângă problema "plagiatului masiv", fostul ministru al Culturii mai lansează o serie de acuzaţii la adresa lui Mircea Angelescu.

"Mircea Angelescu s-a aflat în spatele descărcării de sarcina arheologică a Masivului Cârnic de la Roşia Montană, descărcarea râvnită de Roşia Montană Gold Corporation, care a fost invalidată definitiv în instanţă. În 2011, îl regăsim din nou, autorizând demolarea Aşezămintelor Sf. Sava, care aveau statut de monument istoric, pentru a face loc parcării din Piaţa Universităţii.

Acelaşi personaj, alături de dl. Virgil Niţulescu, este cercetat penal pentru abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de distrugere în cazul declasării anexelor Palatului Ştirbey, emisă în 2007", a subliniat Vlad Alexandrescu.

Pentru a citi integral scrisoarea intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne