CSM a decis. Declaraţiile lui Sârbu, Udrea şi Hunor reprezintă un atac la adresa Justiţiei

.
. (Photos.com)

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că declaraţiile făcute de Adrian Sârbu, Elena Udrea şi Kelemen Hunor reprezintă un atac la justiţie şi aduc atingere independenţei procurorilor, scrie b1.ro.

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după ce Adrian Sârbu, acuzat de corupţie în Dosarul Mediafax, a susţinut public că acuzaţiile care i se aduc sunt fabricate.

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic", declara recent, printre altele, fondatorul PRO TV.

Pentru mai multe detalii despre declaraţiile lui Adrian Sârbu şi acuzaţiile care i se aduc în Dosarul Mediafax, în care a fost arestat pentru 30 de zile intraţi aici

CSM a intervenit şi în cazul declaraţiilor preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor care i-a luat apărarea fostului ministru Nagy Zsolt, condamnat în dosarul privatizărilor strategice.

"Mai există cazul lui Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi condamnat la închisoare. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt. Trebuie să fie un lucru foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupţie, nu există nicio dovadă împotriva sa, nu s-a privatizat nicio firmă de stat pe vremea lui", a declarat Kelemen Hunor.

După ce Inspecţia Judiciară a fost sesizată în cazul acestor declaraţii secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, a atacat demersul CSM susţinând că acesta pune sub semnul întrebării principiul libertăţii de expresie.

În ceea ce priveşte numeroasele declaraţii ale fostei şefe PMP, Elena Udrea, din ultima vreme, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor DNA, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Pentru a citi una dintre multiplele declaraţiile ale Elenei Udrea în care este vizată şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, intraţi aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne