Bogdan Aurescu: Aderarea României nu ar face decât să întărească spaţiul Schengen

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

Ţara noastră a dovedit, în contextul crizei refugiaţilor, că îşi poate gestiona foarte bine frontierele, astfel că aderarea la spaţiul Schengen nu ar face decât să îl întărească, a declarat duminică seară, la Digi 24 Tv, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu.

"România a dovedit, prin activitatea pe care o desfăşoară instituţiile de profil şi care se ocupă de gestionarea frontierelor externe ale României, că se comportă, ca un responsabil şi veritabil stat Schengen, de facto. Ne întreţinem şi ne gestionăm foarte bine frontierele noastre externe.

Cred că o aderare a României, inclusiv în acest context, nu ar face decât să întărească spaţiul Schengen şi cred că acest lucru este ştiut bine de responsabilii din UE. Este adevărat, contextul în sine, dosarul imigraţiei face destul de dificilă o discuţie despre aderarea oricărui stat la spaţiul Schengen" a precizat Bogdan Aurescu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă există posibilitatea ca aderarea etapizată a ţării noastre la Spaţiul Schengen să fie amânată, şeful diplomaţiei române a replicat că rămâne de văzut acest lucru afirmând că "practic, nu este timp, având în vedere concentrarea întregii atenţii şi a eforturilor pe această problemă (criza refugiaţilor - n.r.)".

"Este posibil. Însă, în egală măsură, o aderarea doar cu aeroporturile cu siguranţă nu va reprezenta o vulnerabilitate pentru situaţia actuală a acestui val de refugiaţi care nu folosesc aeroporturile pentru a intra în spaţiu european", a opinat Aurescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne