Cristian Preda: Ponta duce mai departe cultura politică a PCR

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat marţi, pe blogul său personal, că premierul Victor Ponta, prin strategia pe care o aplică, duce mai departe cultura politică a Partidului Comunist Român (PCR).

Cristian Preda l-a acuzat pe Ponta că minte în acelaşi mod în care minţea şi fostul dictator comunist, Nicolae Ceauşescu.

„Ponta neagă faptul că preţul benzinei şi al motorinei a crescut, deşi asta e o evidenţă pe care oricine o poate constata “la pompă”.
V. Ponta procedează la fel ca N. Ceauşescu în anii optzeci. În acele vremuri, penuria sporea de la an la an, toată lumea putea vedea asta, dar dictatorul declara că oamenii trăiesc din ce în ce mai bine. Premierul duce mai departe cultura politică a PCR”, a declarat Cristian Preda.

Aproximativ 450 de jurnalişti din mass-media centrale şi locale, precum şi unele organizaţii din domeniul media protestează, printr-o scrisoare deschisă, împotriva "practicilor degradante din presă", făcând referire în special la postul de televiziune Antena 3. Totodată, Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House România şi Grupul pentru Dialog Social au sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la modul în care se face jurnalism la Antena 3.

„Apreciem că astfel de emisiuni compromit în ochii publicului noţiunea de jurnalism (care trebuie să fie exigent în raport cu forţele politice şi instituţiile publice), transformând presa într-un instrument de batjocorire a celor cu opinii diferite. Ele aduc grave prejudicii demnităţii persoanelor desemnate drept ţinte”, reiese din sesizarea transmisă preşedintelui CNA, Laura Corina Georgescu.

„Nu e întâmplător că dottore s-a simţit obligat să anunţe şi că-i place Antena 3. În momentul în care sute de jurnalişti denunţă practica linşajului de la postul lui Felix, Ponta spune că e solidar cu moştenitorii presei pe care o practicau E. Barbu şi C.V. Tudor la Săptămâna, care era gazeta securiştilor semidocţi, apoi la România Mare, ziarul cu măscări extremiste”, a subliniat europarlamentarul.

„Liderul socialist crede că politicienii sunt deasupra legii şi că sunt îndreptăţiţi să decreteze că albul e negru”, a fost concluzia lui Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne