Băsescu, despre „Noaptea cuţitelor lungi” când Ponta, Sârbu şi alţii au votat „debarcarea” lui Năstase

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit joi, în cadrul unei conferinţe de presă la Cotroceni, despre cât de demagogice sunt declaraţiile liderilor PSD de susţinere a lui Adrian Năstase după condamnare, amintind de "noaptea cuţitelor lungi", când aceştia s-au întâlnit la Hotel Confort şi au decis "debarcarea" fostului premier.

Şeful statului a susţinut că premierul Ponta a votat în 2006 debarcarea lui Adrian Năstase pentru că ancheta în dosarul Zambaccian afecta imaginea partidului, iar a doua zi a devenit purtătorul de cuvând al lui Mircea Geoană.

"Mă uit la câtă demagogie funcţionează la domnii de la PSD, ca şi cum Victor Ponta nu ar fi fost la Hotelul Confort, în noaptea cuţitelor lungi şi nu ar fi devenit a doua zi, după ce au stabilit debarcarea lui Năstase, purtătorul de cuvânt al lui Geoană, ca şi cum tata socru nu ar fi fost la acelaşi hotel, mare susţinător al debarcării lui Adrian Năstase", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a explicat că mulţi dintre ei "i-au reproşat Zambaccian-ul lui Adrian Năstase şi i-au cerut să demisioneze de la şefia Camerei Deputaţilor".

„Când văd proba asta de demagogie, aproape înţeleg că nu se poate face nimic cu ei, sunt capabili să mintă fără ruşine. Acolo a fost un vot, şi toti liderii ăştia care acum îi plâng pe umăr veţi constata că toţi l-au înfierat cu mânie proletară, şi pentru el au fost doar două voturi. Din gură l-au mai susţinut şi alţii, că nu ştiau cum iese votul”, a continuat Băsescu.

Unul dintre aceştia este Bogdan Niculescu-Duvăz şi al doilea generalul care a fost la rezervele statului - Eugen Bejenariu, a completat şeful statului.

"Vă rog să mă credeţi că îţi vine, aşa, să nu te mai uiţi la ei, când îi vezi cât sunt de demagogi", a continuat Traian Băsescu.

Traian Băsescu nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă l-ar graţia pe Adrian Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne