Cristian Preda în PE despre apariţia neo-bolşevismului din România
alte articole
Europarlamentarul Cristian Preda a făcut cunoscut pe blogul său că la reuniunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg de luni s-a discutat despre intimidarea jurnaliştilor şi stigmatizarea adversarilor politici, devenite practici curente ale "socialiştilor" români.
În intervenţia sa în PE, Cristian Preda a menţionat câţiva jurnalişti care au fost agresaţi. Dan Tăpălagă l-a acuzat acum o săptămână pe deputatul socialist Sebastian Ghiţă, proprietarul postului de televiziune "România TV", că l–a ameninţat şi intimidat.
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, socialistul Bunea Stancu, a agresat o jurnalistă verbal, spunându-i că o va lovi cu „picioarele în gură”, pentru că l-a întrebat de ce era la schi în loc să fie la birou.
Postul TV Antena 3, care aparţine lui Dan Voiculescu, unul dintre membrii coaliţiei de guvernare de la Bucureşti care îmbrăţişează poziţiile oficiale ale Partidului Social Democrat, organizează campanii de denigrare a jurnaliştilor neînregimentaţi, ultima victimă fiind Andreea Pora.
"Premierul socialist Victor Ponta, cel care-l califica pe colegul nostru Brok drept „fascist” distribuie aceeaşi etichetă infamantă în ţară la adresa celor care nu sunt de acord cu el", a afirmat Preda.
Europarlamentarul îşi exprimă opinia că în România "asistăm la naşterea unui neo-bolşevism: socialiştii români au faţă de presă şi faţă de adversarii politici atitudinea pe care o aveau comuniştii aserviţi Moscovei în 1945-1946. Le cer socialiştilor europeni să se delimiteze de tovarăşii lor de la Bucureşti”.
Este de menţionat faptul că peste 400 de jurnalişti din România, printre care cele mai cunoscute nume din presa românească, au semnat un protest faţă de “practicile degradante din presă”.
“Subsemnaţii, ziarişti şi publicişti, ne declarăm solidari în dezideratul de a ne practica profesia cu maximă responsabilitate faţă de adevăr şi de interesul public, cu bună-credinţă şi în respectul deontologiei. Dincolo de convingerile politice şi ideologice diferite, considerăm că standardele jurnalistice, informarea corectă şi binele public trebuie apărate şi în jurul acestor valori trebuie să ne solidarizăm." susţin semnatarii protestului.
“Spunem răspicat că responsabili de cele mai grave derapaje sunt câţiva jurnalişti de la Trustul Intact, în special de la Antena 3”, se afirmă în document.