Cristian Preda, cel mai activ europarlamentar român. Adina Vălean, cel mai "absent"

În 2015, Adina Vălean a avut cea mai scăzută prezenţă la voturile din Parlamentul European dintre europarlamentarii români. La polul opus, cel mai harnic europarlamentar este Cristian Preda.
Clădirea Parlamentului European.
Clădirea Parlamentului European. (Captură Foto)

Dintre politicienii care reprezintă România în Parlamentul European, cea mai scăzută prezenţă la voturile din plenul PE, în 2015, a fost înregistrată de liberala Adina Vălean, cu 62,02%, relatează Mediafax. Pe primul loc în topul prezenţei la vot a eurodeputaţilor români se află independentul Cristian Preda, cu prezenţă de 99,37%.

Potrivit sursei citate, Preda a luat cuvântul în plenul PE de 88 de ori, a colaborat în calitate de raportor la Raportul anual 2014 privind drepturile omului şi democraţia în lume şi politica Uniunii Europene în această privinţă, a realizat alte trei rapoarte şi două recomandări în calitate de raportor alternativ.

De asemenea, Cristian Preda a emis trei avize în calitate de raportor pentru aviz, un aviz în calitate de raportor alternativ pentru aviz, a făcut 117 propuneri de rezoluţie şi a formulat trei întrebări parlamentare.

Pe locul II, după Preda, vine UDMR-istul Csaba Sogor cu 99,2% prezenţă în 2015, urmat, pe locul III, de liberalul Traian Ungureanu, membrul al PPE, care a înregistrat în 2015 o prezenţă la vot de 99,11% şi de Theodor Stolojan pe locul IV.

Ultima în clasament este soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, membră PPE şi PNL, prezentă în 2015 în proporţie de doar 62,02% la voturile din Parlamentul European. În legătură cu activitatea sa, Vălean a emis un aviz privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor şi drepturilor conexe în societatea informaţională, a luat cuvântul în plen de 73 de ori şi a adresat cinci întrebări parlamentare.

Amintim, în context, că în Senatul României, Crin Antonescu a fost ''campionul absolut'' al inactivităţii politice în 2015. Intrat într-un con de umbră după retragerea din fruntea PNL-ului preluat de Iohannis, fostul lider al liberalilor a avut la activ zero declaraţii politice, interpelări, întrebări, nicio luare de cuvânt şi niciun proiect de lege iniţiat sau semnat în anul ce a trecut.

Penultimul dintre europarlamentarii români în topul activităţii în Parlamentul European în 2015 a fost fostul ministru Dan Nica, prezent la 64,39% din voturile din plenul PE. PSD-istul Dan Nica, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), a emis în 2015 un aviz, în calitate de raportor pentru aviz, referitor la oportunităţile de creştere ecologică pentru IMM-uri, mai relatează Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne