Macovei: Strada nu i-a cerut lui Cioloş să se înţeleagă bine cu USL, ci să facă schimbări

"Strada" a cerut continuarea luptei anticorupţie, confiscarea averilor dobândite ilicit şi reformă electorală, iar Guvernul Cioloş are datoria să satisfacă aceste solicitări, nu să se înţeleagă bine cu PSD şi PNL, susţine Monica Macovei.
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10
Monica Macovei, la conferinţa de presă despre înfiinţarea partidului M10 (Eugen Horoiu)

"Guvernul Cioloş există pentru că au ieşit oamenii în stradă după tragedia de la Colectiv. Dacă nu ieşeau oamenii în stradă, nu exista Guvernul Cioloş. Ca atare, obligaţiile sale sunt să satisfacă cerinţele străzii. Să asculte strada şi să facă ce a cerut strada. (...) A cerut continuarea luptei anticorupţie când a spus "Corupţia ucide!", a cerut confiscarea averilor şi a cerut reforma electorală. (...) Practic oamenii din stradă au expediat PSD şi PNL, cele două mari partide — USL. Le-au expediat acasă, au spus 'nu vă mai vrem'.

Or, ca să traduci asta în sistem electoral, o faci prin câteva legi electorale şi unele s-au şi strigat direct în piaţă. Una este la alegerile locale — alegerea în două tururi la primar şi la consilii, iar preşedintele Iohannis a promis asta în campania electorală din proprie iniţiativă şi nu şi-a ţinut această promisiune", a declarat Monica Macovei, la Adevărul Live, citată de Agerpres.

Şefa partidului M10 a vorbit şi despre eliminarea pragului electoral, o altă solicitarea a oamenilor ieşiţi în stradă după tragedia de la Colectiv. Pragul electoral nu a fost însă diminuat, iar dacă partidele noi doresc să facă o alianţă, pragul creşte la 8% în cazul consiliilor locale şi judeţene.

"Tot ce fac aceşti oameni în Parlament este ca să rămână ei la Putere şi să oprească partidele noi să intre. Guvernul Cioloş trebuie să asculte strada, pentru că datorită oamenilor din stradă există. El trebuie să stea cu faţa spre stradă, spre ce a cerut strada. Strada nu i-a cerut să se înţeleagă bine cu PSD şi PNL. Or, l-am auzit cu surprindere declarând că nu o să voteze PSD şi PNL.

Da, ştim că nu o să voteze, că ei nu vor asta, dar te duci în fiecare lună cu proiectul ăsta de lege. Dacă nu votează Parlamentul, spun oamenilor: 'Vedeţi, Parlamentul nu vrea'. Aşa nu fac nimic, fiindcă nu vor PSD şi PNL. Cine sunt PSD şi PNL? (...) Ca să câştigi o bătălie, evident că va trebui să superi. Pe cine? Pe această clasă politică care fură, minte, corupe, care nu are nici remuşcări când ucide", a mai precizat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne