Cristian Ghinea: Facem curăţenie după incompetenţi (Guvernul Ponta)

Înţepăturile dintre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi social-democraţi sunt deja la ordinea zilei. Tehnocratul a făcut din nou trimitere la incompetenţa Guvernului precedent.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Echipa de la Ministerul Mediului a făcut o treabă excelentă - am evitat pierderea a 200 de milioane de euro pentru zonele protejate, şi-a manifestat bucuria ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, într-un mesaj postat vineri pe contul său de Facebook.

"Uniunea Europeană ne dă, dar vrea să ştie exact ce facem cu ei. Asta o demonstrăm prin planurile de management ale zonelor protejate. În cifre: Guvernul Ponta - 10 planuri în 4 ani, Guvernul Cioloş - 214 planuri în 9 luni. Restul e gargară", a precizat ministrul.

În context, Cristian Ghinea a declarat că ministerul pe care îl reprezintă lucrează "în ritm sălbatic" cu Ministerul Mediului şi pentru Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, unde trebuie să facem în 6 luni treabă de 2,5 ani.

"Dacă nu e gata în decembrie sunt în pericol fondurile de mediu pentru viitor. Complicat, dar facem curăţenie după incompetenţi", a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

De când a preluat Ministerul Mediului, Cristiana Paşca Palmer a reuşit, alături de echipa sa, să aprobe nu mai puţin de 214 planuri de management pentru arii protejate. Efectul direct: natura a fost pusă sub protecţie în aproximativ 500 de arii naturale şi s-a evitat astfel şi returnarea unei sume de 200 de milioane de Euro Comisiei Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne