Cristian Ghinea: Facem curăţenie după incompetenţi (Guvernul Ponta)

Înţepăturile dintre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi social-democraţi sunt deja la ordinea zilei. Tehnocratul a făcut din nou trimitere la incompetenţa Guvernului precedent.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Echipa de la Ministerul Mediului a făcut o treabă excelentă - am evitat pierderea a 200 de milioane de euro pentru zonele protejate, şi-a manifestat bucuria ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, într-un mesaj postat vineri pe contul său de Facebook.

"Uniunea Europeană ne dă, dar vrea să ştie exact ce facem cu ei. Asta o demonstrăm prin planurile de management ale zonelor protejate. În cifre: Guvernul Ponta - 10 planuri în 4 ani, Guvernul Cioloş - 214 planuri în 9 luni. Restul e gargară", a precizat ministrul.

În context, Cristian Ghinea a declarat că ministerul pe care îl reprezintă lucrează "în ritm sălbatic" cu Ministerul Mediului şi pentru Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, unde trebuie să facem în 6 luni treabă de 2,5 ani.

"Dacă nu e gata în decembrie sunt în pericol fondurile de mediu pentru viitor. Complicat, dar facem curăţenie după incompetenţi", a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

De când a preluat Ministerul Mediului, Cristiana Paşca Palmer a reuşit, alături de echipa sa, să aprobe nu mai puţin de 214 planuri de management pentru arii protejate. Efectul direct: natura a fost pusă sub protecţie în aproximativ 500 de arii naturale şi s-a evitat astfel şi returnarea unei sume de 200 de milioane de Euro Comisiei Europene.