Raeţchi: Linşajul lui Ghinea, inacceptabil. Birchall protejează gangsteri de România, precum Ghiţă şi Ponta

Linşajul ministrului Cristian Ghinea este o dovadă clară a folosirii Comisiei pentru afaceri europene ca spaţiu pentru răfuieli economice şi politice, a atras atenţia liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputata PSD Ana Birchall trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, a solicitat joi, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, argumentând că atacurile la persoană şi linşajul la adresa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, arată folosirea comisiei ca spaţiu pentru răfuieli politice şi economice.

"Atacul la adresa ministrului Cristian Ghinea, început printr-o audiere abuzivă, este departe de a se fi terminat. Observ că deputata Ana Birchall, preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, continuă să folosească forul pe care îl conduce pentru răfuieli cu ministrul Fondurilor Europene, cu obiectivul transparent de a-l mulţumi pe colegul său de partid, Sebastian Ghiţă.

Pentru a se evita discuţiile despre valoarea contractelor grupului de firme controlate de Sebastian Ghiţă şi, mai ales, despre raportul Corpului de Control trimis de ministrul Ghinea la DNA tot despre afacerile prietenului lui Victor Ponta, deputatul Ana Birchall încearcă să creeze o perdea de fum pentru a distrage atenţia de la adevărata problemă.

Cu siguranţă, protejarea unor gangsteri de România, precum Sebastian Ghiţă sau Victor Ponta nu face parte din fişa postului unui preşedinte de comisie parlamentară şi de aceea se impune demisia Anei Birchall. La fel de interesant ar fi de văzut cum i s-a permis lui Sebastian Ghiţă să participe la şedinţa de luni a acestei comisii, în condiţiile în care el nu face parte din acest for", a declarat Raeţchi.

Deputatul PNL a adăugat că este previzibil ca Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta să continue să apeleze la tehnici de intimidare şi la ameninţări la adresa ministrului Ghinea.

"Pentru că nu cred că deputata Birchall îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, îi solicit pe această cale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să îi ceară acesteia să plece din această poziţie. Altfel, opinia publică va concluziona, în mod logic, că întregul partid este complicele linşajului pus la cale de cuplul Ponta-Ghiţă la adresa lui Cristian Ghinea pentru protejarea unor interese politice şi economice.

Nu în ultimul rând, mă aştept la înteţirea atacurilor la adresa ministrului Ghinea, pe filierele cu care Sebastian Ghiţă ne-a obişnuit deja, la ameninţări şi la tehnici de intimidare. Au încercat să intimideze un ministru într-o comisie parlamentară, continuă să o facă prin atacuri şi ofense publice.

De asemenea, consider că este de datoria noastră să demonstrăm solidaritate cu ministrul Fondurilor Europene, care are nevoie de toată susţinerea pentru a continua lupta începută cu un sistem putred aflat pe ultima sută de metri a existenţei sale", a mai precizat Raeţchi.