Cristi Borcea şi fosta soţie dau în judecată DNA şi ANAF

Cristi Borcea şi fosta sa soţie, Mihaela, au dat în judecată mai multe instituţii ale statului, cerând ridicarea sechestrului de pe vila din Pantelimon.
Cristi Borcea (Sport Romania TV)
Loredana Diacu
18.04.2016

Cristi Borcea şi fosta soţie, Mihaela, solicită ridicarea sechestrului de pe vila de un milion de euro din Pantelimon, relatează gândul.info. Pentru a obţine ridicarea sechestrului, cei doi au intentat acţiune în instanţă împotriva ANAF şi DNA. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Pe lângă DNA şi Fisc, cei doi foşti soţi au dat în judecată şi Oficiul de Cadastru Ilfov.

Reamintim că Borcea, închis în dosarul Transferurilor, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar. Borcea este acuzat că, alături de Ioan şi Victor Becali, i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru a amâna de mai multe ori judecarea Dosarului Transferurilor.

Potrivit procurorilor, DNA, în cursul lunii februarie 2009, judecătoarei Terceanu i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut în spaţiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti”, cauză în care Becali Ioan, Becali Victor şi Borcea Cristian, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare judecătoarea a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată judecătoarei de către fraţii Becali, iar suma de 10.000 de euro a fost dată de Borcea Cristian.

În cursul anului 2009, judecătoarea a folosit o parte din banii primiţi, respectiv 56.000 de euro, la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro).

Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de către inculpata Terceanu Geanina a fost desfiinţată printr-o decizie penală a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor