Cristi Borcea şi fosta soţie dau în judecată DNA şi ANAF

Cristi Borcea şi fosta sa soţie, Mihaela, au dat în judecată mai multe instituţii ale statului, cerând ridicarea sechestrului de pe vila din Pantelimon.
Cristi Borcea
Cristi Borcea (Sport Romania TV)

Cristi Borcea şi fosta soţie, Mihaela, solicită ridicarea sechestrului de pe vila de un milion de euro din Pantelimon, relatează gândul.info. Pentru a obţine ridicarea sechestrului, cei doi au intentat acţiune în instanţă împotriva ANAF şi DNA. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Pe lângă DNA şi Fisc, cei doi foşti soţi au dat în judecată şi Oficiul de Cadastru Ilfov.

Reamintim că Borcea, închis în dosarul Transferurilor, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar. Borcea este acuzat că, alături de Ioan şi Victor Becali, i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu pentru a amâna de mai multe ori judecarea Dosarului Transferurilor.

Potrivit procurorilor, DNA, în cursul lunii februarie 2009, judecătoarei Terceanu i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut în spaţiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti”, cauză în care Becali Ioan, Becali Victor şi Borcea Cristian, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare judecătoarea a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată judecătoarei de către fraţii Becali, iar suma de 10.000 de euro a fost dată de Borcea Cristian.

În cursul anului 2009, judecătoarea a folosit o parte din banii primiţi, respectiv 56.000 de euro, la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro).

Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de către inculpata Terceanu Geanina a fost desfiinţată printr-o decizie penală a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a Penală, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate.