DIICOT, cu ochii pe dosarele Panama

Şeful parchetului antimafie anunţă că DIICOT va analiza informaţiile din dosarele Panama.
DIICOT
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)

DIICOT analizează documentele prezentate de presă pentru a decide dacă vor ajuta în anchetele aflate în desfăşurare sau chiar în cele deja finalizate, a declarat marţi procurorul şef Daniel Horodniceanu, pentru Digi24.

"DIICOT va face o analiză pe ceea ce a avut sau are în lucru în acest moment pentru a verifica dacă existau necunoscute şi dacă putem corobora cu ceea ce va apărea în spaţiul public în perioada următoare.

Pe de altă parte, posibilităţile cele mai mari de analiză le-ar avea Oficiul pentru Spălarea Banilor care ar trebui să supună unei analize toate aceste date pe care să le proceseze şi să ne furnizeze informaţia procesată pentru că asta este ordinea de competenţă", a declarat Daniel Horodniceanu.

Până acum, Cristian Borcea, Sorin Ovidiu Vîntu, Vasile Frank Timiş şi Said Baaklini se numără printre oamenii de afaceri români care, cu ajutorul firmei de avocatură Mossack Fonseca, şi-au pus la adăpost averile în paradisuri fiscale.

Jurnalistul Paul Radu, de la RISE Project [partenerul media pentru dezvăluirile privind off-shore-ul din Panama], a declarat, tot pentru publicaţia citată, că are informaţii despre peste 100 de nume din România care vor fi dezvăluite pe măsură ce anchetele vor avansa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne