Crin Antonescu: Lustraţia e ratată, prin noua lege PDL încearcă să mai aducă nişte voturi

Crin Antonescu.
Crin Antonescu. (www.pnl.ro)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că lustraţia este o temă ratată de societatea românească şi că prin noua Lege a lustraţiei democrat-liberalii încearcă doar să mai obţină nişte voturi de la electoratul de dreapta care a crezut în acest subiect.

"O spun cu tristeţe: e o temă pe care societatea românească a ratat-o. Lustraţia, care ar fi nu numai dreaptă, ci foarte necesară unei societăţi ca cea românească, s-a ratat din cauza insuficientei forţe a alternativelor politice în România la începutul anilor '90, din cauza vastului sistem de complicităţi, din cauza faptului că cei puternici din afara României interesaţi de evoluţia democratică a României nu ne-au ajutat. Puteri democratice la care am sperat au preferat să lucreze mai degrabă cu lustrabilii decât să ajute efortul de lustraţie din România", a susţinut Antonescu.

Pe de altă parte, el a remarcat ironic că PDL a rezolvat în 48 de ore o temă pentru care nu s-au găsit soluţii timp de 20 de ani.

"Azi, demersul foarte grăbit al PD nu este decât un episod minor dintr-un demers minor de natură demagogică. PD încearcă să se facă campionul unor cauze care nu i-au aparţinut niciodată şi nici măcar în al 12-lea ceas nu reuşesc să ducă până la capăt ce a mai rămas dintr-un asemenea proiect de lege şi personalizând au grijă să scoată din această lege Comitetul Central al UTC sau persoanele asimilabile fostului Corp Diplomatic al României lui Ceauşescu", a afirmat Antonescu.

El a precizat că nu vrea să spună prin aceasta că Mihai-Răzvan Ungureanu sau Teodor Meleşcanu nu ar trebui să facă politică în România, amintind chiar că PNL i-a desemnat pe cei doi în funcţia de ministru de Externe.

"Am dat acest exemplu ca să vedem că PD nu poate avea pretenţii nici măcar în glumă că rezolvă o temă reală, dureroasă a societăţii româneşti", a adăugat Antonescu.

Întrebat cui foloseşte în aceste condiţii noua Lege a lustraţiei, Antonescu a răspuns: "Nimănui. PD încearcă să mai aducă nişte voturi de la dreapta, de la nişte oameni care au dorit 20 de ani legea lustraţiei, care au crezut în asta".

El a mai spus că nerealizarea lustraţiei în 20 de ani reprezintă "o înfrângere a României sănătoase".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne