Legea lustraţiei a primit votul final al Camerei Deputaţilor - for decizional

Proiectul Legii lustraţiei, care are în vedere interzicerea unor drepturi pentru cei care au făcut parte din aparatul de partid în vremea regimului comunist, a primit marţi votul final al Camerei Deputaţilor - for decizional în acest caz.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 167 de voturi pentru, patru abţineri şi niciun vot împotrivă.

Conform votului deputaţilor, nu sunt lustrabile persoanele care au deţinut calitatea de şef al unei misiuni diplomatice sau consulare din străinătate, precum şi persoanele asimilate personalului diplomatic şi consular cu funcţii de conducere în cadrul acestora.

După exprimarea votului, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat că legea era aşteptată de 22 de ani, şi-a exprimat speranţa ca actul normativ să nu întâmpine probleme la Curtea Constituţională şi a estimat că prin aplicarea legii se vor crea circa 200.000 de locuri de muncă pentru tineri.

"Aveam datoria, cel puţin pentru generaţia tânără, să nu lăsăm lucrurile neterminate. E o lege care este aşteptată de 22 de ani. A mai fost votată în urmă cu doi ani. Sper ca de data aceasta să nu mai fie probleme la Curtea Constituţională, să se aplice atât cât se poate ea aplica", a afirmat Mărieş.