Roberta Anastase: Legea lustraţiei reprezintă o reparaţie morală aşteptată de 22 de ani

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. (www.cdep.ro)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a afirmat, miercuri, că Legea lustraţiei reprezintă o reparaţie morală aşteptată de societatea românească de 22 de ani.

"Legea lustraţiei nu este făcută cu dedicaţie pentru un om sau altul. Este o reparaţie morală aşteptată de societatea românească de 22 de ani. Iată că această majoritate parlamentară a avut curajul să ducă bătălia până la capăt şi să facă această reparaţie morală. Reparaţii morale se pot face şi după zeci de ani şi lucrurile acestea au valoare nu pe date calendaristice, ci au valoare pentru istorie", a declarat Anastase.

Ea a adăugat că a fost surprinsă de absenţa parlamentarilor PNL de la votul de marţi pe acest act normativ având în vedere că reprezentanţi ai grupului liberal au fost iniţiatori ai proiectului.

"Realitatea de acum un an în ce priveşte acest partid şi realitatea de astăzi sunt atât de diferite încât PNL de astăzi probabil că nici nu îşi mai merită denumirea de partid liberal", a susţinut preşedintele Camerei Deputaţilor.